La cooperativa Ecotxe organitza unes jornades sobre mobilitat sostenible a Palma

Sota el títol 'Com viure sense cotxe', es debatrà l'estat actual, el futur i les propostes sobre transport per avançar cap a pobles i ciutats sense vehicles

La cooperativa mallorquina de consum que es dedica a llogar vehicles elèctrics per hores entre els seus socis organitza les primeres jornades sobre mobilitat sostenible a Palma. Sota el títol 'Com viure sense cotxe', es debatrà l'estat actual, el futur i les propostes sobre mobilitat i ús de l'espai públic per avançar cap a pobles i ciutats sense vehicles.

"Volem que sigui una trobada per a totes les persones, estiguin vinculades a la cooperativa o no, per intercanviar coneixements i idees, formar-nos, crear debat i obrir noves perspectives i projectes", expliquen els organitzadors.

A les jornades es donarà cabuda a diverses organitzacions que treballen per la mobilitat en  transport col·lectiu, en  bicicleta,  a peu  o en  cotxe compartit. Segons la cooperativa, "les Illes Balears són una de les regions d’Europa amb major ràtio de vehicles per cada habitant i s'apropen perillosament a un vehicle per cada habitant en un territori tan limitat com el nostre".

La iniciativa, que té com a objectiu "formar i debatre", detalla que les jornades es desenvoluparan el 16 i 17 de novembre a la sala d'actes de la Misericòrdia, a Palma. Es començarà divendres, a les  19 h, amb la projecció del documental 'Adeu, cotxe' i un posterior debat. Dissabte 17 s'iniciarà a les  9.30  amb diverses ponències i taules d'experiències i la previsió és acabar a les  18.30 .

D'aquesta manera, consideren que "tenim un repte social i ambiental enorme i és a través del coneixement i de la rèplica d’experiències i innovacions que han tingut èxit que hem de poder superar-los".  Ecotxe compta amb la col·laboració de l'Associació per la Promoció del Transport Públic i la Fundació per la Mobilitat Sostenible i Segura, a més del suport econòmic de l'Estalvi Ètic de  Colonya.

Cooperativisme d’energies verdes

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF