Societat 09/10/2022

Convoquen un acte per reivindicar que Antoni Maria Alcover sigui declarat Fill Il·lustre de Palma

L'esdeveniment, que es farà aquest dilluns a la plaça de Cort, l'ha promogut la Institució Francesc de Borja Moll

ARA Balears
1 min
Quan Alcover  va trobar Moll

La Institució Francesc de Borja Moll ha convocat aquest dilluns a les 11.00 hores a la plaça de Cort un acte de caràcter reivindicatiu perquè Antoni Maria Alcover sigui declarat Fill Il·lustre de Palma.

La iniciativa s'ha fet amb motiu del Dia de Francesc de Borja Moll, que coincideix amb l'aniversari del naixement del lingüista. La Institució que du el seu nom i que és dipositària dels drets del Diccionari català-valencià-balear, de la culminació del qual es compleixen 60 anys aquest 2022, ha estat l'encarregada de promoure l'acte.

El manacorí Antoni Maria Alcover va ser veí de Palma des del seu ingrés en el seminari, a 15 anys, i fins a la seva mort. Va convertir la ciutat en la base de la seva "infatigable" i "gairebé heroica" tasca, de la qual no tan sols cal destacar el Diccionari, sinó també la selecció de rondalles mallorquines i la seva producció històrica, periodística, d'investigació i fins i tot arquitectònica.

El ciutadellenc Francesc de Borja Moll va ser declarat Fill Adoptiu de Palma el 1996 i Fill Il·lustre el 1998. Antoni Maria Alcover va ser declarat Fill Adoptiu de Palma el 1961, però encara no se li ha atorgat el reconeixement de Fill Il·lustre.

stats