Societat 24/11/2021

Continua l'escalada de contagis de covid-19 a les Balears

Es tornen a superar els 200 casos diaris i Salut ha comunicat una mort més a causa del virus

ARA Balears
2 min
Son Espases durant la pandèmia.

PalmaEls contagis diaris de covid-19 continuen una jornada més a l'alça a les Balears. La Conselleria de Salut ha comunicat 257 casos nous i una mort més en un dia a l'Arxipèlag, una de les xifres de contagis més altes dels darrers mesos. A més, el nombre de casos actius continua pujant: un total de 2.352 persones tenen el virus actiu (114 més que aquest dimarts). Amb tot, la pressió hospitalària es manté estable i en situació de risc baix. Ara hi ha 23 pacients a l'UCI (un menys que ahir), una xifra que suposa una ocupació per covid-19 d'un 6,7%. A planta hi ha 70 persones ingressades (quatre més que aquest dimarts).

Salut ha informat que 120 illencs han rebut l'alta epidemiològica les darreres 24 hores. Amb tot, la xifra total de casos detectats a les Illes des de l'inici de la pandèmia ja s'eleva fins a 104.288. Un total de 100.916 persones ja han superat la malaltia a les Balears i el nombre de morts és de 1.020.

Per altra banda, Atenció Primària atén més de 2.500 casos i la taxa de positivitat s'ha situat aquest dimecres en un 6,41%. La Conselleria ha assenyalat que hi ha quatre positius actius confirmats entre usuaris de residències de gent gran de les Balears. També hi ha tres treballadors amb diagnòstic confirmat i actiu en diferents residències. A més, 50 professionals del Servei de Salut passen la malaltia en aquests moments i 98 estan aïllats (entre ells, els positius).

Els majors de 65 anys vacunats amb Janssen ja poden demanar cita per a la tercera dosi

La Conselleria de Salut ha informat aquest dimecres que tots els mallorquins de més de 65 anys que varen rebre la vacuna de Janssen contra el coronavirus ja poden demanar cita per rebre la dosi de reforç. Aquest migdia s'ha obert ja el període de citació a través de la web de Bitcita. En el cas de Menorca i les Pitiüses, serà Infovacuna qui contactarà amb els residents que reberen la monodosi de Janssen per citar-los per rebre la dosi de reforç.

A Mallorca, les dosis s'administraran de dilluns a diumenge a Son Dureta (de les 8.30 h a les 19.00 h), a Covidexpress d'Inca (de les 14.00 a les 18.45 h) i a Covidexpress de Manacor (de les 8.30 a les 13.15 h), mentre que a la resta de l'illa es farà als centres de salut.

La Conselleria ha informat que per vaccinar-se de dosis addicionals han d'haver passat, com a mínim, tres mesos des de la darrera administració del vaccí. A més, ha recordat que les persones que han rebut la dosi de Janssen i ja han passat la malaltia no s'han de posar aquesta dosi de reforç.

stats