Societat 09/12/2021

Consubal denuncia les dificultats de la gent gran per obtenir el Certificat covid

L'associació demana més punts presencials que expedeixin certificats, especialment a Palma

ARA Balears
1 min
Un jubilat fent anar el seu telèfon intel·ligent, assegut en un banc de la ciutat de Barcelona

L'Associació de consumidors i usuaris de les Illes Balears (Consubal) ha denunciat aquest dimecres les dificultats a què s'afronten les persones grans per obtenir el certificat covid de la Unió Europea. En un comunicat, demanen a la Conselleria de Salut que habiliti més punts presencials, especialment a Palma, on les persones que no en disposin o no sàpiguen usar les noves tecnologies puguin acudir a sol·licitar-lo.

"El fet que, presencialment, només es pugui obtenir a Son Espases, Inca i Manacor dificulta la seva obtenció", afirmen en el comunicat. Així mateix, afegeixen que "aviat començaran els viatge de l'Imserso i, encara que de moment no siguin necessaris, molts dels viatgers el sol·licitaran per precaució i seguretat".

Igualment, davant l'increment dels contagis, "són moltes les persones grans que, en les pròximes festes, aniran a sopars i dinars i que també hauran de sol·licitar el document", apunten des de Consubal. L'entitat considera que es podrien posar punts d'obtenció del certificat a centres de salut o PAC, perquè són llocs propers a la gent gran.

Cal recordar que, des de diumenge, el Certificat covid és obligatori per entrar en establiments de restauració amb un aforament superior a 50 persones. En canvi, els bars i cafeteries queden exempts de demanar aquesta acreditació per ara.

stats