Societat 08/12/2021

Salut detecta més de mig miler de contagis a les Balears en un dia

En la darrera jornada, s'han administrat 265 dosis al Vacubús, el rècord des que el vehicle es va habilitar

ARA Balears
2 min
Gent caminant per Palma.

PalmaEls contagis de covid-19 continuen en alça a les Balears. En el darrer dia, la Conselleria de Salut ha detectat 530 nous contagis: 420 a Mallorca, 62 a Menorca i 48 a Eivissa. Segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, la incidència a 14 dies és de 339 casos per 100.000 habitants. Així, les Illes se situen en risc alt per la transmissió del virus. La incidència a 7 dies ja és proporcionalment inferior -168 casos per 100.000 persones-, cosa que mostra que l'expansió del virus es comença a aturar. No obstant això, caldrà veure quins són els efectes del pont: si s'estanca el creixement de la corba o continua a l'alça.

D'altra banda, en la darrera jornada s'han administrat 896 primeres dosis als diferents punts de vacunació habilitats a l'Arxipèlag. D'aquestes, 265 s'han innoculat al Vacubús, la xifra rècord des que aquest vehicle es va habilitar. Cal recordar que aquest punt de vaccinació mòbil estarà al Fan fins al 12 de desembre. Està instal·lat a l'accés de la zona comercial i operatiu de les 10 a les 21.15 hores fins diumenge, dia 12, per a tothom que vulgui ser vacunat sense cita.

Pel que fa a la immunització dels menors de 5 a 11 anys, començarà dimecres, 15 de desembre. La Comissió de Salut Pública, on hi ha representats el Ministeri de Sanitat i les conselleries de Salut, va aprovar dimarts ampliar la campanya d'immunització entre les criatures, que fins ara en quedaven excloses, i que comenci la setmana que ve. La idea és que les vacunes es puguin començar a posar tot just dos dies després que arribin els 1,3 milions de dosis de la vacuna pediàtrica de Pfizer, l'única autoritzada per les agències reguladores europees. Fonts de Sanitat calculen que hi ha 3,3 milions d'infants d'aquestes edats a tot Espanya.

La ministra de Sanitat espanyola, Carolina Darias, va afirmar ahir que, com sempre, cada comunitat autònoma decidirà com desplega l'estratègia de vacunació; és a dir, on es vacunen els menors i en quin ordre. Per això, no va voler aclarir si l’Estat és partidari o no d'injectar les dosis a les escoles, com plantegen alguns governs autonòmics i com ja es fa amb altres vacunes per facilitar la logística, o si s'administraran als centres d'atenció primària o als punts de vacunació massiva com amb la resta de la població. La presidenta del Govern, Francina Armengol, va confirmar el mateix dia que la idea és començar pels infants d'11 anys i anar descendint per trams d'edat.

stats