Societat 25/03/2021

El Consell de Menorca dobla les ajudes per a entitats privades que impulsen programes d'atenció social

L'aportació de la institució passa de 160.000 a 320.000 euros

Iván Martín
2 min
El Consell de Menorca segueix destinant doblers per a reducir l'impacte de la pandèmia.

MaóEl Consell de Menorca, a través del departament de Benestar Social, ha aprovat la convocatòria d’ajuts destinats a entitats privades sense afany de lucre que desenvolupen programes d’atenció a persones en l’àmbit social. Enguany, la convocatòria ha doblat la seva dotació pressupostària, passant de 160.000 a 320.000 euros per fer front a l’increment exponencial de la seva atenció a les persones en situació de vulnerabilitat a conseqüència del covid-19.

La finalitat d’aquestes ajudes és el finançament de projectes i d’activitats de serveis socials a Menorca que contribueixin a fomentar i millorar l’autonomia personal, la qualitat de vida i el benestar social dels ciutadans, concretament en els camps de l’atenció a la família, la igualtat d’oportunitats, la vellesa activa, la diversitat funcional, la dependència, la pobresa i la malaltia crònica.

L’import màxim al qual pot optar una entitat és de 80.000 euros i les actuacions objecte de subvenció s’han d’haver desenvolupat al llarg de l’any 2020.

D’altra banda, aquest dijous s’ha publicat al BOIB les bases de la segona i tercera convocatòria dels ajuts directes als sectors econòmics, referida als mesos de febrer i març, amb un import total d'1.750.000 euros. Les sol·licituds es podran tramitar a partir del pròxim dilluns a través de la pàgina web del Consell. De la primera convocatòria, ja s’ha fet un pagament de 559.500 euros i ha arribat a un total de 350 empreses de Menorca. Es preveu que durant les pròximes setmanes es facin el darrer pagament d’aquesta primera convocatòria.

Els sectors inclosos en la línia d’ajudes directes són el de la restauració i la seva cadena de valor, empreses esportives amb espais tancats propis, acadèmies de dansa, ioga i similars, així com empreses amb dedicacions principals de balnearis i similars, entre d’altres.

stats