Societat 15/04/2023

El Consell de Mallorca subvenciona per primera vegada jocs de taula en català

La institució insular augmenta amb 50.000 euros la quantia destinada als ajuts a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana

ARA Balears
2 min
criatures 10 decembre 2022  pag. Jugar i jugar

PalmaEl Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Política Lingüística, ha publicat la convocatòria d'ajudes de mínims a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana. A més, per primera vegada, inclou una línia específica per a jocs de taula i similars en català. El termini per demanar l'ajut acaba el 10 de maig.

La institució insular ha assenyalat que l'objecte de la subvenció és la producció i l'edició de llibres, audiollibres, fonogrames i jocs de taula en català. Tots ells, en qualsevol format, tant físic com digital. Aquests s'han d'editar i consignar a l'Oficina del Dipòsit Legal del Consell de Mallorca entre l'1 de juny de 2022 i el 31 de maig de 2023.

Enguany, la Direcció Insular de Política Lingüística hi destina un total de 400.000 euros, 50.000 euros més que l'any anterior. Així, la línia d'ajudes per a obres libràries està dotada amb 320.000 euros, a la d'obres discogràfiques s'hi destinen 70.000 euros, mentre que a la línia adreçada a jocs de taula i similars hi van a parar 10.000 euros.

Pel que fa als llibres, es poden acollir a aquesta convocatòria les obres exclusivament en llengua catalana que es comercialitzin a través de llibreries o plataformes de venda de llibres digitals i audiollibres.

Quant als fonogrames, són subvencionables els discos de llarga durada (LP), els compactes (simples o dobles) i els fonogrames en format digital, l'autor o els intèrprets dels quals siguin de les Illes i que tinguin la lletra exclusivament en català. A més, s'han de comercialitzar a través d'establiments adients.

En referència als jocs de taula i similars, rebran l'ajuda aquells que impliquin una producció gràfica en suport de paper, cartolina, cartó, plàstic o similar, la temàtica dels quals tingui relació amb algun element històric, cultural o tradicional de Mallorca. Així mateix, el text ha de ser exclusivament en llengua catalana.

stats