Societat 24/02/2021

El Consell de Mallorca destina part dels 66 milions dels romanents a la reactivació econòmica

22 milions ja s'han assignat a partides de despesa per pal·liar els efectes de la pandèmia

ARA BALEARS
2 min
Un bar tancat per les restriccions del Govern

PalmaEl Consell de Mallorca destinarà una part dels 66 milions dels romanents a la reactivació econòmica de l'illa. Segons ha explicat el conseller d'Hisenda, Josep Lluís Colom, d'aquesta quantitat, 27,3 milions provenen de la liquidació pressupostària de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, mentre que els 39,5 milions restants són el resultat de les liquidacions del Consell de Mallorca i la resta d'ens autònoms. "Som conscients de les dificultats que ha generat el coronavirus a les persones, per això cercam les fórmules més adients per poder posar en marxa ajudes. El nostre objectiu és fer-ho com més aviat millor", ha dit Colom.

En concret, 22 milions d'euros ja han estat assignats a partides de despesa per pal·liar els efectes de la pandèmia. El mes de desembre del 2020 es va aprovar la primera convocatòria per destinar ajuts a la restauració i dia 18 de febrer del 2021 es varen aprovar ajudes destinades a les empreses d'organització d'esdeveniments esportius, noces, fires i congressos, espectacles a l'aire lliure i firaires. Per ara, el Consell ja ha pagat 7,5 milions d'euros i unes 5.000 empreses s'han beneficiat d'aquestes convocatòries.

El conseller també ha explicat que la liquidació final del pressupost del 2020 "ha generat més recursos dels que en un principi s'havia previst". També ha recordat que en l'aprovació del pressupost ja es va apuntar a la incorporació "d'una vintena de milions procedents de la liquidació del 2020", però al final aquesta quantitat ha arribat als 66,8 milions.

Colom ha apuntat que l'habilitació de partides del pressupost del 2021 amb aquest crèdit que prové dels romanents per superàvit de 2020 permetrà, entre altres coses, finançar les diferents línies d'ajuda que ja es tramiten des del passat mes de desembre des de la Fundació Mallorca Turisme. En concret, hi ha una aportació de 6,3 milions destinada a subvencions a sectors del teixit productiu i empresarial que es troba en situació de vulnerabilitat a causa de les restriccions.

També està prevista una partida de 750.000 euros en ajuts al sector cultural i una partida de 7,6 milions per al nou pla de reactivació econòmica dels ajuntaments que ascendirà a uns 20 milions. Així mateix, 1,2 milions seran per comprar dos camions d'extinció d'incendis per als Bombers de Mallorca.

stats