Parlament
Societat 03/03/2024

El Consell de Joventut condemna el discurs de Le Senne de la Diada de les Balears

En un comunicat, l'òrgan l'ha titllat de "totalment desencertat, clarament partidista i allunyat de la neutralitat institucional i la solemnitat que requeria l'acte"

ARA Balears
1 min
El president del Parlament, Gabriel Le Senne, durant la seva intervenció.

PalmaEl Consell de Joventut de les Balears (CJIB) ha condemnat el discurs institucional que va fer el president del Parlament, Gabriel Le Senne (Vox), amb motiu de la Diada de les Balears. En un comunicat, l'òrgan ha titllat el discurs de "totalment desencertat, clarament partidista i allunyat de la neutralitat institucional i la solemnitat que requeria l'acte". En aquest sentit, han criticat que va referir-se a la joventut "únicament com a eina per atacar el català, vinculant la regressió entre els joves de la llengua pròpia a la seva suposada imposició política".

"Lamentam profundament que l'única menció a la joventut que ha cregut convenient fer el senyor president sigui per atacar la llengua pròpia, quan també ha parlat d'habitatge, de les dificultats laborals o de la realitat socioeconòmica", han manifestat, i han afegit que l'Anuari de la Joventut en el qual vol basar els seus arguments "deixa palesa les dificultats en tots aquests àmbits". "El convidam a fer-ne una lectura menys esbiaixada dels seus articles", han apuntat.

Així mateix, han insistit en el fet que el model d'immersió lingüística "és el millor garant d'una correcta integració social dels joves i de tothom que vengui a viure a les Illes" i en què "s'ha de continuar promovent la normal convivència entre el castellà i el català com reconeix l'Estatut i també diverses resolucions pròpies del CJIB".

"És incoherent que el president del Parlament hagi valorat positivament la diversitat lingüística d'aquesta terra quan ataca el marc que guareix aquesta diversitat i el seu partit duu a terme accions contràries a la normalització lingüística", han censurat.

stats