Societat 21/03/2024

El Consell i el Govern signen un patrocini de 2,7 milions per al Reial Mallorca

Només MÉS per Mallorca ha votat en contra del patrocini al club

3 min
Estadi de Son Moix.

PalmaEl Govern i el Consell de Mallorca han signat aquest dimecres el conveni de patrocini que aportarà 2,6 milions d'euros a les arques del Reial Mallorca, amb la finalitat de promocionar les Illes com a destinació turística. Aquesta xifra es desglossa de la manera següent: l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) posarà 1,6 milions d'euros i la Fundació Mallorca Turisme (FMT) pagarà el milió restant, que es desglossarà en dues partides de 500.000 euros per a aquesta temporada i la que ve.

Segons ha justificat el Govern, fer promoció turística a través del Reial Mallorca pot tenir un impacte en una audiència de més 128 milions de persones repartides en països d'interès estratègic per a les Illes, com els Estats Units, el Japó, Mèxic i altres mercats europeus. En aquest sentit, el conseller de Turisme , Cultura i Esports, Jaume Bauzá, ha explicat que "la possibilitat de captar turisme esportiu per mitjà d'aquest patrocini casa a la perfecció amb l'estratègia turística del Govern i amb la intenció de potenciar el turisme esportiu i cultural".

MÉS hi vota en contra

Aquesta iniciativa només ha tingut el vot en contra de MÉS per Mallorca en el Consell. El partit ecosobiranista ha denunciat la "urgència i celeritat" amb la qual la institució insular ha tramitat el conveni amb el Govern. "No deixa de ser curiós que en una setmana hagin resolt un conveni d'aquestes característiques i, en canvi, no hagin convocat les ajudes als artesans i al producte local que ara diuen que sortiran guanyant amb aquesta acció. No té sentit i ens preocupa" ha remarcat el portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora. "Estam a favor de qualsevol patrocini esportiu tot i que vagi lligat a la promoció turística", ha manifestat per la seva banda el portaveu d'El Pi, Antoni Salas. No obstant això, ha destacat la manca d'un pla d'acció que parli de temporada baixa i la promoció del producte local, entre d'altres.

El conseller socialista Andreu Serra ha fet referència a l'acord de patrocini amb el Mallorca que el PSIB va impulsar el passat mandat i ha criticat l'entrada del Govern en el conveni en aquesta ocasió perquè implica "una pèrdua de protagonisme" per a la institució insular. Malgrat això, els socialistes també han votat a favor d'aquest acord.

El portaveu adjunt de Vox, David Gil, ha declarat que "l'auge i la massa social que mou el Mallorca estan suficientment consolidats perquè una institució com el Consell de Mallorca hi aporti econòmicament". Per part del PP, el portaveu adjunt dels populars, Bernat Vallori, ha recordat que aquesta qüestió "va suposar bregues entre el Pacte" i que "la senyora Cladera hi va destinar quasi dos milions d'euros en un any". "El Consell de Mallorca fa feina des del primer dia per gestionar la nova marca i enfocar-la cap a un turisme sostenible i responsable", ha afegit.

Prohens considera que els 2,6 milions estan "més que justificats"

D'altra banda, la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat que la inversió de 2,6 milions d'euros "està més que justificada" per la promoció turística que pot fer un "equip d'èlit". Prohens ha remarcat que el PP estava i està a favor de pagar aquestes quantitats pel patrocini del RCE Mallorca. 

Així mateix, ha incidit eque el PP és "coherent" en fer una promoció turística lligada a la cultura i l'esport, sobretot si es té en compte que, amb la classificació per a la final de la Copa del Rei, el RCE Mallorca disputarà competicions europees la pròxima temporada.

stats