Subvencions
Societat 19/03/2024

MÉS alerta sobre el nou conveni que "rega" el Reial Mallorca per fer promoció turística

El Consell de Mallorca aportarà 1 milió d'euros, mentre que el Govern en posarà 1,6

ARA Balears
2 min
El Mallorca celebra la victòria a l'estadi

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca en el Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, ha alertat que la institució insular i el Govern firmaran un nou conveni de patrocini amb el Reial Mallorca per "regar" el club amb 2,7 milions d'euros "amb el pretext de promocionar les Illes com a destinació turística". La Fundació Mallorca Turisme aprovarà aquest dimecres el conveni, que implica una despesa d'un milió d'euros per a la institució insular, mentre que l'Executiu aportarà 1,6 milions. El portaveu ecosobiranista ha criticat que l'objectiu del conveni sigui la promoció de Mallorca com a destinació turística i ha afegit que aquest tipus d'estratègia "és una crida a la massificació" de l'illa, la qual ja suporta una forta càrrega demogràfica, que genera problemes de desproveïment d'aigua, col·lapse del trànsit o erosió del territori, entre d'altres.

Al marge de les discrepàncies en relació amb la promoció del turisme de masses, el portaveu de MÉS ha censurat l'ús de doblers públics per finançar una entitat que "només es mou per interessos econòmics". Alzamora ha insistit que el Mallorca no té capital mallorquí i que la majoria del seus jugadors, amb salaris elevats, no estan arrelats al territori. "Defensam que, com a principal institució de l'illa, es pugui fer costat al club més important perquè sigui el banderer del país, però amb una dimensió més ajustada a la realitat de la institució i en comparació amb altres clubs o empreses", ha aclarit.

En aquest sentit, ha defensat la promoció d'esports minoritaris, que no fan negocis multimillonaris, amb esportistes i entitats de l'illa. També ha explicat que la proposta de conveni conté algunes "anomalies" que criden l'atenció, com la inclusió de tot l'Arxipèlag a l'acció publicitària o la vinculació del nom del club amb el topònim de l'illa.

Segons Alzamora, el conveni "sembla fet a mida". El conseller ha fet referència algunes justificacions que inclou l'acord, com ara que el Reial Mallorca dona visibilitat a artesans i emprenedors i que el club projecta qualitats "com un lloc meravellós per viure tant per als residents permanents com per als temporals".

stats