Societat 08/07/2021

Confirmen que no hi ha hagut cap contagi entre els assistents a la prova pilot de l'oci nocturn a Eivissa

L'organització de l'esdeveniment ha destacat que aquests resultats "demostren que els locals poden obrir amb seguretat si es compleixen totes les mesures preventives"

ARA Balears
2 min
Pista de ball durant la prova pilot de l'oci nocturn al Hard Rock d'Eivissa.

PalmaEl seguiment fet als 393 participants en la prova pilot de l'oci nocturn a Eivissa, que es van sotmetre a un test d'antígens previ a l'esdeveniment, ha confirmat que no hi ha hagut cap contagi deu dies després de l'acte, segons ha informat Europa Press. L'associació Oci d'Eivissa ha reiterat que els resultats de la prova, celebrada al Hard Rock Hotel el 25 de juny, "demostren que els locals poden obrir amb seguretat si es compleixen totes les mesures preventives".

L'esdeveniment va reunir 1.263 persones, la majoria de les quals eren professionals essencials amb la pauta completa de vacunació, per la qual cosa només el 31,1% dels assistents es van sotmetre a un test d'antígens previ. El seguiment per a la resta de persones ha consistit en l'enviament d'un correu en el qual els participants en la festa havien de respondre si havien experimentat algun canvi en el seu estat de salut. Les respostes en aquest seguiment també han estat satisfactòries.

"Els resultats demostren que la prova pilot ha estat tot un èxit i que es pot fer un oci segur. Hem demostrat que aquest és el camí a seguir perquè a la fi pugui obrir l'oferta reglada d'oci i perquè es pugui dur a terme un seguiment de les persones en cas que hi hagi algun brot, el contrari del que estam veient en les festes il·legals", ha afirmat el gerent d'Oci d'Eivissa, José Luis Benítez.

Benítez també ha assenyalat que esperen poder reobrir les discoteques el 26 de juliol, tal com ha anunciat el Govern. Segons ha afegit, l'objectiu és complir les condicions que exigeixi l'Executiu i ha reiterat que "l'oci reglat sempre serà més segur que les festes il·legals i les botellades".

A més, des d'Oci d'Eivissa han fet una crida a la població a participar en el procés de vacunació perquè "està demostrat que la gravetat dels casos és menor entre la població vacunada i els efectes també són petits".

stats