Societat 26/06/2021

La prova pilot d'oci nocturn a Eivissa ha estat "tot un èxit"

Els treballadors essencials de diferents àmbits varen ser els protagonistes de la cita

ARA Balears
2 min
Aquest divendres s'ha fet la prova pilot per reobrir l'oci nocturn a Eivissa.

PalmaL'organització de la prova pilot a Eivissa per mirar de reobrir l'oci nocturn ha considerat que l'esdeveniment ha estat "tot un èxit" i "l'avantsala de la reactivació de l'oci a l'illa". Impulsada per l'associació Ocio Ibiza i aprovada pel Govern, la prova es va fer aquest divendres al Hard Rock Hotel Eivissa. A través d'un comunicat, l'organització ha destacat la "responsabilitat" del públic convidat; eren gairebé 1.500 persones, que varen respectar totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats. El grup Celtas Cortos va actuar en l'esdeveniment. El seu líder, Jesús Cifuentes, va agrair a tots els assistents la feina i l'esforç fets en els moments més durs de la pandèmia i va destacar que "això és un petit concert en agraïment a totes les persones que han estat en primera línia salvant la vida de tothom". També hi varen actuar els DJ habituals Quique Tejada, Toni Peret i José María Castells, membres del trio de DJ Dream Team Reload, així com Petit&Vázquez, creadors de la popular festa La Movida Ibiza, juntament amb el saxofonista Lugotti.

Els treballadors essencials de diferents àmbits varen ser els protagonistes d'una cita que "marca un punt d'inflexió amb vista a la recuperació progressiva de l'enyorada normalitat". "Volíem que aquest esdeveniment fos un homenatge a tots els professionals que han estat en primera línia durant la pandèmia. S'ha notat que la gent tenia ganes de ballar i de divertir-se, i ho ha fet complint amb les restriccions sanitàries pertinents", ha assegurat el gerent d'Ocio Ibiza, José Luis Benítez.

De la mateixa manera, ha agraït la col·laboració de les forces de l'ordre públic per evitar aglomeracions en els exteriors de l'hotel. "Això és la constatació que es pot gaudir de l'oci, d'un gran esdeveniment, complint les normes", ha recalcat Benítez. Entre les condicions acordades amb el Govern, hi figurava l'obligació de dur mascareta durant tota l'estona; només se la podien llevar per beure, en una zona habilitada per fer-ho". A més, tots els assistents havien de notificar abans d'accedir al recinte si estaven vacunats, si disposaven d'una PCR o si havien passat el coronavirus. El públic convidat que no complia amb algun d'aquests tres requisits va passar un test d'antígens en un lloc habilitat a l'hotel mateix. Totes les proves realitzades varen tenir un resultat negatiu.

Prova pilot d'oci nocturn a Palma

Aquest mateix dissabte, la discoteca Social Club Mallorca, localitzada al passeig Marítim de Palma, també farà la seva prova pilot d'oci nocturn. Serà un vespre en què 300 persones majors de 25 anys s'ajuntaran per ballar i gaudir de la música. Els requisits són presentar un certificat oficial de covid de la Unió Europea que indiqui que tenen la pauta completa de la vacunació o bé que han rebut la primera dosi de la vacuna almenys 15 dies abans de l'esdeveniment. Les persones que encara no s'han vacunat han de presentar una prova diagnòstica negativa.

stats