Societat 28/10/2022

Condemnat a 23 anys de presó l'assassí de Remedios Cortés

L'Audiència de Palma ordena a Antonio Cortés, a més, pagar 150.000 euros en indemnitzacions als familiars de la víctima

2 min
La Policia Nacional, amb el presumpte autor, en el moment de la reconstrucció dels fets.

PalmaL'Audiència de Palma ha condemnat l'assassí de Remedios Cortés, Antonio Cortés, a 23 anys de presó. A més, l'Audiència de Palma li ordena pagar 150.000 euros en indemnitzacions als familiars de la víctima. Així ho ha determinat el veredicte de culpabilitat del tribunal del jurat, que considera el processat culpable d'un delicte d'assassinat masclista. L'assassí confés –de 35 anys en el moment dels fets– de Remedios Cortés va reconèixer el 18 d'octubre a l'Audiència que va agredir la que era la seva exparella amb una pedra, la qual cosa li va provocar la mort el 3 de novembre del 2020. "Primer la vaig arrossegar i després la vaig copejar. Estava espantat i, no sé per què, li vaig llevar la roba", va declarar l'home, que ha estat a la presó des d'aleshores.

Després d'agredir-la, la va traslladar dins el maleter del cotxe fins al torrent de la Riera, on la va acabar matant i va intentar amagar-ne el cos, sense roba ni efectes personals que la poguessin identificar. Durant la declaració, l'acusat va subratllar que el dia dels fets va estar bevent cerveses "tot l'horabaixa" i que també va fumar "entre 15 i 20 porros" i va prendre "dos o tres grams de cocaïna". No obstant això, segons va explicar la fiscal, els perits varen descartar en les proves que l'home patís "cap afectació de les capacitats". 

Allà va llençar el telèfon mòbil de la víctima per dificultar-ne la localització i va partir cap al camí de Ca na Verda. Durant el trajecte, la víctima va aconseguir sortir del maleter, moment en el qual l'acusat va perdre el control del vehicle i va xocar amb uns blocs de ciment, la qual cosa va permetre a la víctima escapar. No obstant això, l'home la va agafar i la va empènyer contra una paret i la va copejar amb una pedra fins a matar-la. 

stats