La víctima de Dani Alves explica l'infern que ha viscut

La dona referma durant la primera sessió del judici que el futbolista la va violar

4 min
alves

BarcelonaDel 31 de desembre del 2022, el dia que assegura que Dani Alves la va violar al lavabo d'un reservat de la sala Sutton de Barcelona, fins al 31 de desembre del 2023, el dia que va deixar de ser una denunciant anònima perquè la mare del futbolista, en un vídeo a les xarxes socials, li va posar noms, cognoms i cara. Ella ha estat la primera a parlar aquest dilluns, en el primer dia del judici a Dani Alves a l'Audiència de Barcelona per agressió sexual, i ha relatat amb concreció aquest infern que ha viscut. Un any després ha narrat visiblement afectada, amb pauses, plors i silencis, el que va viure al lavabo de la discoteca barcelonina. I també les seqüeles que arrossega, fins al punt que ha admès que, si hagués sabut el que li tocaria patir, segurament mai hauria fet el pas de denunciar.

Tot això ho ha dit a porta tancada, amb la veu distorsionada i a pocs metres del futbolista, assegut al banc dels acusats, separada d'ell per una mampara, sense que els periodistes la poguessin sentir (l'ARA n'ha pogut reconstruir algunes parts gràcies a fonts coneixedores de la seva declaració). La víctima d'Alves ha refermat que el futbolista la va agredir sexualment i físicament i ha descrit fil per randa les postures, els cops i les frases despectives del brasiler. Fins i tot, a preguntes de l'advocada de l'esportista, la noia ha repassat on tenia les mans en cada moment de l'agressió sexual. Abans havia explicat com el futbolista li va tocar els genitals sense el seu consentiment mentre ballaven i que va accedir a acompanyar-lo fins a una porta que es pensava que conduïa a una zona de fumadors per acomiadar-se'n. En realitat, era un lavabo minúscul.

"Vaig notar que estava molt incòmoda. El Dani insistia molt que volia que anessin a un altre lloc i ella no volia anar-hi. Li vaig dir: «Doncs parla amb ell». El Dani estava esperant a la porta i hi va anar", ha dit també aquest dilluns la cosina de la víctima, que ha fet costat a la versió de la noia. "Però, si estaven incòmodes, per què no van marxar?", ha preguntat l'advocada de la víctima. "He estat moltes vegades incòmoda, no m’esperava que la incomoditat arribés a això", ha respost la cosina visiblement emocionada, que ha assegurat que el futbolista també li va tocar les parts íntimes mentre ballaven. "Ell tenia una actitud bavosa", ha confirmat la tercera amiga que aquella nit era a Sutton.

Precisament, el moment d'entrar al lavabo és el que li ha costat més d'explicar a la víctima, quan s'ha trencat més. Van passar quinze minuts. "Tenia molt mala cara. No em va dir res. Em va dir que necessitava marxar. Vam marxar. Després va dir que li havia fet molt de mal, que havia ejaculat dins seu. No parava de dir que li havia fet molt de mal", ha explicat la cosina. La víctima ha recordat que en el moment de sortir del lavabo es va fer la forta, només volia marxar d'allà, i va ser a la sortida quan es va ensorrar.

"Deia que no la creurien"

"Plorava. Li vaig preguntar què li passava i no m'ho volia dir. Pensava que havia tingut un desamor", ha declarat el primer porter de la discoteca Sutton que es va interessar per l'estat de la víctima quan la va veure plorosa. "Ella només deia que volia anar a casa i que no la creurien", ha recordat l'amiga de la víctima, que ha assegurat que van ser elles les que la van convèncer de denunciar els fets. La denúncia de la víctima, ara fa un any, va marcar l'inici d'una instrucció judicial en què la dona s'ha mantingut sempre en la mateixa versió, mentre que Alves n'ha ofert fins a cinc. Finalment, no hi ha hagut acord entre l'acusació i la defensa per evitar el judici.

Alves ha sortit a primera hora del matí de la presó de Brians 2 sabent que hi hauria judici. Fa setmanes que el seu equip d'advocats el preparava. Ha arribat emmanillat i s'ha esperat mitja hora als calabossos. Un cop a dins la sala, amb texans i camisa blancs, li han tret les manilles. Estava capcot, tant a les fotos com també quan ha caminat, de nou emmanillat, pels passadissos de l'Audiència en cada recés. El primer moviment de la seva defensa, incisiva en tots els interrogatoris, ha estat demanar la nul·litat del judici al·legant que s'havien vulnerat els seus drets perquè havia patit un "judici públic". "La vulneració de drets l'ha patit la víctima", ha respost l'advocada de la noia. "No hi ha hagut anomalies", han tancat el tema poc després els magistrats de la sala, que han acceptat que Alves sigui l'últim a declarar (previsiblement dimecres). Qui no ho farà és la mare de la víctima, que havia demanat l'advocada d'Alves, perquè a última hora hi ha renunciat.

Aquest dilluns també ha declarat el cambrer de Sutton que va convidar les víctimes al reservat d'Alves a instàncies d'un amic del futbolista. Com l'hi va indicar, però? "Em va assenyalar les noies, simplement". Amb això, ha dit el cambrer, ja va saber que volia que pugessin aquestes tres noies en concret. Des d’aquella nit que la víctima no és la dona que era. “Abans era una persona alegre. Està ansiosa, ha perdut molt pes, no pot treballar. Són plors dia sí i dia no”, narraven les amigues

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats