Societat 04/11/2020

Un home confessa que va matar la seva ex a Palma d'un cop de pedra al cap

L'autor del crim va amagar el cos cobrint-lo amb branques a prop del torrent de la Riera, al barri del Secar de la Real

Kike Oñate / T. C.
3 min
La Policia Nacional, amb el presumpte autor dels fets.

PalmaUn home de 35 anys va matar dimarts vespre la seva exparella, de 32 anys, al barri del Secar de la Real de Palma. L'assassí ha confessat aquest dimecres que la va matar clavant-li un cop al cap amb una pedra. Després en va amagar el cos amb branques devora el torrent de la Riera, que passa per aquest barri de les afores de la capital mallorquina. Ell mateix ho ha admès tot durant la reconstrucció dels fets a l'escenari del crim, tal com han pogut sentir els periodistes que cobrien el cas.

La parella tenia quatre fills i s'havia separat, segons ha explicat un oncle de la víctima i l'agressor a l'ARA Balears -eren cosins germans-. Fonts de la Policia Nacional han confirmat que no els consten antecedents ni denúncies prèvies per violència masclista. Aquest és el tercer assassinat masclista d'aquest any a les Illes Balears.

"Vàrem discutir quan conduïa", perquè ell estava gelós, ha explicat l'assassí confés durant la reconstrucció. També ha dit que poc abans d'arribar al final del camí de Ca na Verda es va "despistar" i va estavellar el cotxe contra uns pilons de formigó que hi ha al pas del torrent de la Riera. En l'accident cap dels dos va quedar ferit però ella, espantada, va sortir del vehicle per fugir corrents en direcció al poblat de l'Hoyo. Ell la va perseguir i, segons fonts que han tingut accés a la seva declaració, la va matar amb un cop de pedra al cap. Després va arrossegar-ne el cos uns 100 metres, fins a la vora del torrent, on el va intentar amagar amb branques.

La víctima tenia una ferida que possiblement ha estat feta per un tornavís o un objecte similar, segons fonts properes al cas. A més, l'autòpsia de la dona ha confirmat que l'home va desfigurar-li la cara i va causar-li lesions al cap, els avantbraços, el tòrax i l'abdomen, segons ha avançat l'Última Hora. El cos tenia més de vint cops o contusions i la víctima es va defensar, segons l'examen forense.

L'Hoyo és una coneguda zona d'infrahabitatges, molt propera a l'escena del crim, on viuen alguns dels familiars de la víctima, segons ha confirmat l'oncle de tots dos. Cap a les deu de la nit l'assassí va telefonar alguns familiars de la víctima per dur-los que havien tingut un accident de trànsit i ella havia mort. També va telefonar la Policia Nacional, però a ells els va dir que es volia entregar. El varen arrestar a la zona de l'Hostalot.

Un veí que viu a prop de la zona on es va estavellar el cotxe i es va cometre el crim masclista ha dit a aquest diari que devers les 20.30 h va veure "moviments" i algú que anava per la zona amb una llanterna o un frontal. Tres veïns més asseguren que s'han assabentat del crim a través de la premsa.

Tercer crim masclista

Amb aquest nou cas, a les Balears ja han mort enguany tres dones assassinades per la seva parella o exparella. La primera va ser una ciutadana sueca de arran de la pallissa que li va clavarva morir d'un tret un cotxe a la benzinera de PegueraUn total de 39 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles el 2020 a l'Estat, mentre que la xifra s'elevaria a 1.072 a tot Espanya des del 2003.

stats