Societat 19/07/2019

Demanen set anys i mig de presó pel presumpte responsable de l'incendi d'Andratx

A més demanen que pagui una indemnització als diferents afectats de 6,9 milions d'euros

Ara Balears
1 min
Imatge de la serra després de l'incendi del 2013. / E.B.

PalmaLa Fiscalia demana una pena de set anys i mig de presó per al presumpte autor de l'incendi que va cremar 2.347 hectàrees a la Serra de Tramunta l'any 2013, segons ha informat l'agència Efe. L'acusat seurà a la banqueta de la Secció Segons de l'Audiència Provincial de Balears dimarts que ve per un delicte d'incendi forestal.

A més, també reclamen per a ell una multa de 6,9 milions d'euros per indemnitzar als perjudicats que van sofrir danys en les seves finques, pel servei de Bombers del Consell, per la Conselleria de Medi Ambient, per cobrir els costos dels mitjans aeris i terrestres i per la restauració de la zona afectada, per l'Ajuntament d'Andratx i pel servei de carreteres del Consell.

L'incendi va començar el 26 de juliol de 2013, en una finca en el Camí de Son Jovera, a Andratx. Segons la fiscalia, l'acusat va escampar restes d'unes sense extingir del tot en munt de poda, que van prendre i van afectar la massa forestal.

La Fiscalia subratlla que l'home necessitava una autorització del Govern per a poder fer ús del foc i que el terreny i les condicions meteorològiques eren propícies per a generar-se un incendi forestal. El foc va acabar quatre dies després i va afectar la zona sud-oest de Mallorca, en l'extrem situat més al sud de la Serra de Tramuntana, incloent-hi territori dels municipis d'Andratx, Estellencs i Calvià.

stats