Societat 02/02/2022

Els comerciants de Menorca demanen al Govern que organitzi la fira d'estocs

L'Executiu manté que el certamen genera pèrdues i no ha despertat l'interès dels empresaris

Iván Martín
2 min
La fira d'estocs és un dels esdeveniments més concorreguts a l'illa.

MAÓEls comerciants de Menorca han sol·licitat a la Conselleria de Model Econòmic del Govern Balear el cost que suposa l'organització de la fira d'estocs i que segons l'Executiu impossibiliten fer-la enguany, que seria la dissetena edició. L'objectiu de la petició és analitzar els nombres i proposar una reducció de les despeses per poder-la dur a terme.

El Govern s'ha negat a tirar endavant la fira d'estocs argumentant que les pèrdues del certamen se situarien al voltant d'uns 20.000 euros, a més de lamentar la poca demanda d'establiments interessats a formar-hi part, una quinzena. El president de l'Associació de Comerciants de Menorca (Ascome), Vicente Cajuso, s'ha mostrat sorprès: "Ens sorprèn que la fira generi pèrdues quan la mitjana de visitants és de 12.000 persones, un dels actes que concentren més volum de persones tot l'any a l'illa". I afegeix: "Hem demanat la partida de despeses per analitzar-la i veure com es pot reduir, ja que necessitam aquests esdeveniments per sobreviure".

D'altra banda, Cajuso reconeix que tan sols una quinzena de comerços havien mostrat predisposició a participar-hi, però recorda que aquesta circumstància succeïx cada any: "Els últims quinze dies coincidint amb la campanya de difusió en els mitjans de comunicació solen sumar-s'hi una quinzena de comerços més, i creim que 30 és una xifra prou atractiva per als clients".

Per tot plegat, Ascome confia en una rectificació del Govern i que es pugui programar finalment la fira d'estocs, tot i que Cajuso no descarta altres alternatives: "Tenim la possibilitat que algun ajuntament pugui cedir-nos un espai", i deixa clar que l'última paraula la tindrà la conselleria: "Primer volem saber si el Govern reafirma les seves intencions o podem reconduir el tema".

La fira d'estocs es feia cada any al recinte firal de POIMA, a Maó.

stats