Tragèdia a la Platja de Palma
Societat 26/05/2024

Dos dels ferits en l'esfondrament mortal de l'Arenal reben l'alta i tres continuen ingressats

Quatre persones, d'entre 20 i 40 anys, varen perdre la vida en el tràgic succés

ARA Balears
2 min
La principal hipòtesi. de l'esfondrament apunta. a la combinació d'una estructura antiga ab un excés de pes.

PalmaDos dels cinc ferits que continuaven ingressats arran de l'esfondrament del Medusa Beach Club de Platja de Palma han rebut l'alta. Els altres tres continuen hospitalitzats a diferents centres de l'illa. Segons la darrera actualització del Servei de Salut de les Balears (IB-Salut), recollida per Europa Press, de moment un home de 30 anys de Països Baixos continua ingressat en estat greu per un traumatisme cranioencefàlic. Al mateix centre que ell s'hi troba hospitalitzat un espanyol, que evoluciona favorablement.

La tercera persona que encara es troba ingressada és una dona de 16 anys amb un trauma toràcic, que es troba estable a l'hospital Son Espases.

D'aquesta manera, han rebut l'alta dos pacients holandesos, que es trobaven a centres privats per policontusions i diversos traumatismes.

Cal tenir en compte que aquest dissabte també havia rebut l'alta un altre pacient, un alemany de 34 anys, després de sol·licitar l'alta de manera voluntària. L'home era a la clínica Juaneda.

L'incident va tenir lloc dijous vespre. La principal hipòtesi apunta que s'hauria combinat l'excés de càrrega a l'estructura amb el fet que era antiga. A més, quan la terrassa va caure, va impactar sobre una volta que també va cedir.

El balanç total de víctimes ha estat de quatre morts, dues alemanyes d'uns 20 anys, una treballadora mallorquina del restaurant de 23 anys i un home senegalès de 39 anys, i 14 ferits.

Tres dies de dol oficial

El Govern ha declarat un dia de dol oficial i l'Ajuntament, tres per les víctimes de l'esfondrament. Les banderes de les institucions onejaran a mig pal per expressar el condol cap als familiars i les persones properes als morts i els ferits.

Les agendes dels partits, a més de la del batle de Palma, Jaime Martínez, i els actes de la campanya electoral europea han quedat suspesos.

stats