Solidaritat amb Palestina
Societat 30/11/2023

Centenars de persones es manifesten a Palma per demanar la fi del genocidi a Palestina

Més de 400 persones han assistit a la convocatòria d'aquest dimecres

ARA Balears
2 min
Més de 400 persones s'han manifestat aquest dimecres en solidaritat a Palestina a Palma

PalmaMés de 400 persones s'han tornat a manifestar aquest dimecres pels carrers de Palma amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí per donar suport a la causa del poble palestí i demanar "la fi del genocidi" a Palestina. La manifestació ha partit de la plaça d'Espanya de Palma a les 19 hores, on s'ha estès una bandera de Palestina de grans dimensions i s'ha iniciat la marxa cap a la Delegació del govern espanyol a les Balears.

Llibertat i justícia per a Palestina.

Al seu pas, s'han pogut sentir consignes com "visca la lluita del poble palestí", "Palestina llibertat" o "Israel, assassí del poble palestí". A més, han destacat que el que succeeix en el conflicte entre Israel i Palestina "no és una guerra, és un genocidi". La concentració, que ha estat convocada per Mallorca per Palestina i a la qual s'han sumat altres organitzacions en suport al poble palestí, ha seguit la marxa pel carrer dels Oms, la Rambla i el carrer de la Unió fins a arribar al final del passeig del Born, enfront de la Delegació del govern espanyol.

Els manifestants reclamen la fi del genocidi en el Dia internacional en solidaritat amb Palestina declarat per l'ONU

Allà, damunt d'un escenari, els convocants han llegit un manifest en el qual han mostrat solidaritat amb el poble de Palestina, que "fa dècades que sofreix un apartheid, i ara un genocidi". A més, han insistit a assenyalar el sionisme, "entès com a pensament únic dins del judaisme", com a "responsable directe del genocidi perpetrat en els territoris palestins".

La protesta ha marxat des de la plaça d'Espanya cap a la Delegació del govern espanyol a les Balears.

Així mateix, els convocants han exigit a l'estat espanyol i a la Unió Europea que adoptin una sèrie de mesures elementals com són un alto el foc, l'enviament d'una força d'interposició que garanteixi la protecció del poble palestí, ajuda d'emergència i per a la reconstrucció, el trencament de relacions diplomàtiques amb l'entitat sionista i prohibir l'enviament d'armes i cessar els acords de cooperació en aquesta matèria amb Israel.

Una immensa bandera palestina ha omplert aquest dimecres els carrers de Palma
Més de 400 persones han assistit a la convocatòria
Els manifestants simulaven dur els cossos d'infants morts en solidaritat amb els milers d'assassinats a Palestina
stats