Societat 23/09/2022

Un centenar de vigilants de seguretat reclamen millores salarials i un conveni digne

La patronal ofereix un augment del 10,5% en deu anys, proposta que UGT, CCOO i USO rebutgen

1 min
Els sindicats UGT, CCOO i USO reclamen un conveni digne i la recuperació dels drets perduts

PalmaUn centenar de persones dels sindicats UGT, CCOO i USO s'han concentrat aquest divendres, 23 de setembre, davant la Delegació del govern espanyol per exigir un conveni digne per als treballadors de la seguretat privada. L'objectiu d'aquesta convocatòria estatal, que s'ha fet a totes les capitals de província de l'Estat, és per desbloquejar les negociacions del conveni i recuperar els drets perduts els darrers deu anys, segons ha indicat el secretari general de treballadors de la seguretat privada, Miguel Sañudo.

Enguany finalitza el conveni i en les primeres negociacions l'empresa ha fet "una oferta a la baixa, retallant drets i salaris", ha criticat Sañudo. Per ara, ja s'han fet ofertes i contraofertes, però la patronal ha denegat les peticions: "Hem fet una plataforma conjunta els tres sindicats i la patronal ha dit que no".

El conveni afecta uns 1.500 treballadors de les Balears, segons han indicat els sindicats. Les empreses ofereixen un augment del salari del 10,5% en deu anys; per a enguany, només ofereixen apujar-lo un 3%. En aquest sentit, els sindicalistes anuncien que "és el moment de recuperar tot el que s'ha perdut".

Sañudo denuncia que fa vuit anys que els convenis van a la baixa. En els darrers deu anys, els treballadors han perdut 20 punts de poder adquisitiu, segons els sindicats, a més d'altres conceptes salarials que s'han eliminat. El representant sindical recrimina que la inflació, l'encariment de la senallla de la compra i els preus de l'habitatge a les Balears impossibiliten viure dignament amb el sou que ingressen: "Els nouvinguts al sector guanyen 1.000 euros nets; jo, que fa 23 anys que hi faig feina, en cobr 1.300".

stats