Societat 23/09/2022

CCOO i UGT exigeixen la protecció dels treballadors i les seves famílies amb vista a l'hivern

Els sindicats també reclamen una fiscalitat equitativa per protegir la ciutadania

ARA Balears
1 min
Una imatge d'un dels pisos

PalmaLes delegacions sindicals a les Balears d'UGT i CCOO exigeixen al govern espanyol i, en segon lloc, al Govern que prenguin "mesures fermes i potents per tal de protegir la classe treballadora i les seves famílies amb ajuts extraordinaris que complementin les prestacions i els subsidis". Consideren que les mesures fins ara preses, per pal·liar les conseqüències econòmiques ocasionades per la guerra a Ucraïna, "resulten insuficients"; concretament, demanen que "es perllonguin, com a mínim, fins al començament de la propera temporada", han anunciat en una nota de premsa conjunta.

Així mateix, UGT i CCOO han reclamat una fiscalitat equitativa per tal que "les administracions puguin continuar protegint el conjunt de la ciutadania". En aquest sentit, han rebutjat "els discursos poc seriosos i populistes que demanen baixades d’impostos".

Els sindicats exposen que la inflació "llastrarà l’economia de les famílies, ja que amb els preus desbocats de la senalla de la compra i de l'energia es fa impossible cobrir de manera digna les necessitats bàsiques de la vida diària". Després de la temporada d'estiu d'enguany, la qual "ha permès ocupar la gran majoria dels treballadors", "encara que les persones treballadores puguin accedir a les prestacions i els subsidis que els corresponen legalment, aquest augment del cost dels productes i dels serveis dificultarà greument el desenvolupament normal de la quotidianitat pel que fa al consum, cosa que sempre va en detriment de la gent amb més necessitats", han conclòs.

stats