Manifestació
Societat 05/07/2022

Nova protesta dels vigilants del Principal de Palma per reclamar les nòmines que no han cobrat

Trablisa deu dos salaris i mig a cinc treballadors de l'empresa

B.O.
1 min
Vigilants de seguretat i CCOO davant el Teatre Principal de Palma

PalmaEls vigilants del teatre Principal de Palma, juntament amb la secció sindical de CCOO de Balears, s'han concentrat davant el teatre per denunciar l'impagament d'unes nòmines per part de l'empresa de seguretat contractant Trablisa. Aquesta ha estat la quarta mobilització que han fet durant les darreres setmanes.

El deute de les nòmines prové de l'empresa Consegur, la qual tenia contractats els cinc treballadors afectats anteriorment. Però, després que el Principal obrís un concurs de creditors i Trablisa guanyàs, els treballadors varen ser subrogats a aquesta nova empresa entrant.

"En el plec de condicions del teatre ja es mencionava el deute i que l'empresa entrant se n'havia de fer responsable", explica un dels afectats, Santiago Ruíz. "Ens deuen uns 5.000 € nets a cada treballador, dues nòmines i mitja", ha afegit.

Per ara, Trablisa no s'ha posat en contacte amb els afectats, però "han parlat amb el teatre", ha explicat Ruíz. "Demanam a Trablisa que compleixi el pacte".

Per la seva banda, el secretari general de CCOO Balears, Miguel Ángel Pardo, ha recriminat que tot i que "Trablisa és responsable de no pagar els treballadors", el teatre Principal també ho és perquè "està mirant a una altra banda".

La secció sindical demana, per una banda, "la dimissió de la directora de Recursos Humans, Pilar Albacete, i del gerent, Joaquín García", i, per l'altra, que la direcció del teatre "obligui Trablisa a pagar".

Els manifestants han anunciat una nova mobilització per a dia 11 de juliol, davant el CaixaFòrum de Palma. "Continuarem amb les manifestacions fins que facin el pagament del deute", han dit.

stats