Societat 28/02/2023

Un centenar de persones sense llar entren d'emergència als albergs de l'IMAS pel fred

Els serveis socials del Consell de Mallorca han activat el protocol per onada de fred, que permet donar una resposta ràpida a les persones que estan en situació de carrer

1 min
171201   Ca l'Ardiaca , sense sostre   IB 01

PalmaL'onada de fred ha duit al límit la situació de les persones que viuen al carrer a Mallorca. A conseqüència d'això, 91 persones sense llar han ingressat d'emergència als albergs de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) en les darreres dues setmanes, segons ha pogut saber l'ARA Balears, gràcies al protocol activat per fred.

El Consell de Mallorca va tornar a activar el protocol per onada de fred aquest mes de febrer, que havia quedat desactivat després de la darrera onada del mes de febrer. Aquest dispositiu permet oferir un alberg a les persones que són al carrer i es posa en marxa quan les temperatures són inferiors a sis graus o quan hi ha situacions meteorològiques adverses.

Així, l'IMAS ha fet 91 ingressos d'emergència per aquest motiu a diversos albergs de la seva xarxa. D'aquesta manera, l'Alberg Municipal de Palma ha rebut 4 ingressos; Ca l'Ardiaca, 54; el Centre de Primera Acollida, 12; Sa Placeta, 11; Casa de Família, Molinar i Son Ribes, 9, i Es Convent, una família.

El màxim d'ingressos que es van arribar a comptabilitzar en només una nit va ser de sis en total, mentre que de dia, el màxim va ser de cinc. Si es té en compte el torn nocturn i diürn, el màxim d'ingressos en 24 hores ha estat de nou.

stats