Societat 07/05/2018

El CECAP denuncia l'intrusisme laboral en el món de l'ensenyament

L'Associació de Centres d'Ensenyament Professionals de la Província de Balears demana més control per part del Govern arran de l'increment de les classes impartides de manera il·legal

M.cifre
1 min
El CECAP denuncia l'intrusisme laboral en el món de l'ensenyament

PalmaL'Associació de Centres d'Ensenyament Professionals de la Província de Balears (CECAP) demana més control per part del Govern arran de l'increment de les classes impartides de manera il·legal. "Demanam que s'actuï de la mateixa manera que es fa per regular el lloguer turístic i sancionar les plataformes que el publiciten envers els anuncis de classes de formació que estan fora del marc legal", explica el president de la CECAP, Pedro Daniel Pérez.

La presència de professors particulars que treballen de manera clandestina és un fet real. Des del CECAP expliquen que hi ha diferents tipus d'intrusisme laboral: en primer lloc, aquelles persones que ofereixen classes particulars al seu domicili "sense pagar impostos ni lloguer i sense complir les normes d'accessibilitat com han de fer els centres normals", explica Pérez; en segon lloc, tots aquells funcionaris docents de Primària, Secundària i Batxillerat que fan classes de reforç als seus alumnes, i, finalment, aquells docents que es dediquen a preparar oposicions.

"Això representa gairebé un 70% de la formació d'oposicions, idiomes o classes de reforç particulars. És a dir, només un 30% dels professors particulars es troba dins el marc legal, exercint en centres o acadèmies de formació", explica Pérez, qui demana a les institucions que hi hagi més control i que, "almenys, els professors que exerceixen l'intrusisme no es puguin publicitar lliurement". Així mateix, demana que s'apliquin sancions que ajudin a regular aquest camp.

stats