Societat 10/05/2021

CCOO reclama a Educació que no augmenti les ràtios per al curs que ve

Demanen que el retorn a la normalitat no sigui a costa de la qualitat informativa

ARA Balears
1 min
Una professora fent classe a l'IES Ramon Llull

PalmaLa Federació d'Ensenyament de CCOO ha reclamat a Educació que mantingui les ràtios baixes pel curs que ve. Segons ha detallat el sindicat a través d'un comunicat, "és una gran notícia que es recuperi certa normalitat, però no pot ser a costa de la qualitat informativa".

En aquest sentit, CCOO ha exigit a la Conselleria d'Educació que impulsi un pla per dotar de noves infraestructures educatives als centres de l'Arxipèlag, per tal que disposin dels espais necessaris per mantenir les ràtios actuals, "que tan efectives han estat per evitar els contagis de covid". El sindicat ha reclamat també que es mantinguin les quotes de professors i que la tornada a la normalitat no freni el procés de digitalització a les aules.

Cal recordar que el 29 d'abril el conseller d'Educació, Martí March, va informar que la intenció és recuperar la presencialitat en totes les etapes a principi del curs que ve. Tot i anunciar que s'eliminarà la semipresencialitat a l'ESO, a la Formació Professional i al Batxillerat, March va matisar que la planificació final dependrà de la situació de la pandèmia i dels protocols del Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Salut.

stats