Societat 29/04/2021

Educació vol començar el curs que ve amb presencialitat a totes les etapes

March preveu que es redueixi la distància de seguretat i que es mantinguin la mascareta i els grups bombolla

2 min
Nins en el primer dia d'escola

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha assegurat aquest dijous al Parlament balear que la intenció és recuperar la presencialitat en totes les etapes a principi del curs que ve. "S'eliminarà la semipresencialitat a l'ESO, Formació Professional i Batxillerat; és fonamental", ha defensat. Amb tot, ha matisat que la planificació dependrà de la situació de la pandèmia i dels protocols del Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Salut.

"No serà un curs totalment normal, el virus serà aquí i l'objectiu continuarà sent una escola segura", ha defensat el conseller, que ha admès "preocupació" perquè els adolescents encara no estaran vacunats. "Amb tota la població vacunada, no sabem què pot passar amb els joves", ha plantejat. D'altra banda, ha destacat com a punt positiu el fet que tota la plantilla de docents sí que estarà vacunada.

Malgrat que es recuperi la presencialitat al setembre, March ha avançat que s'hauran de mantenir la majoria de mesures sanitàries. En concret, la Conselleria treballa a començar el curs en un "escenari B modificat" i passar a un "escenari A modificat" al segon trimestre. En el primer cas, el gran canvi seria eliminar l'educació telemàtica, però es mantindrien els grups bombolla a Infantil i Primària, i l'ús de la mascareta a partir de sis anys. També preveuen mantenir la distància de seguretat, però "proposam que es redueixi a 1,2 o 1 metre", ha precisat March.

En aquest nou escenari B en què treballen –"que no és definitiu", ha aclarit el conseller–, també es manté l'inici de curs escalonat i la separació dels patis per evitar-hi aglomeracions. Per contra, Educació vol llevar alguns barracons instal·lats per reduir ràtios i recuperar espais que ara s'usen per fer classe, com ara les biblioteques o sales de professors. També permetre l'accés de les famílies als centres i que els alumnes de les aules UEECO (Unitat Específica Educativa de Centre Ordinari amb Currículum propi) participin de les classes ordinàries per afavorir-ne la integració.

L'escenari A permetria, en principi, suprimir la distància mínima i reduir els grups bombolla, però les mascaretes contiuarien sent obligatòries. El conseller ha volgut transmetre calma a la comunitat educativa afirmant que al "juny o juliol" ho preveuen tenir "tot definit" perquè a l'agost "es pugui descansar". "Per això necessitam que els ministeris d'Educació i Saniat i la Conselleria de Salut ens comencin a donar missatges clars", ha afegit.

stats