Societat 11/03/2020

CCOO exigeix que es compleixi la pujada salarial dels funcionaris

El sindicat ha anunciat que estudiarà "iniciar una campanya de mobilitzacions"

Ara Balears
2 min
Una professora dona classe als alumnes.

PalmaCCOO ha anunciat que serà exigent amb el compliment de l'Acord de millora de l'ocupació pública, després que l'Administració autonòmica informàs aquest dimarts de les dificultats d'aplicació de la pujada salarial als funcionaris aprovat al Consell de Ministres el gener passat, segons ha informat l'agència Efe.

Els representants que varen assistir aquest dimarts a la Mesa General de Funció Pública han estat cridats a una altra reunió el 19 de març per concretar dades i possibilitats per fer front a aquesta situació, segons ha detallat el sindicat en un comunicat. L'àrea pública de CCOO ha reclamat el compliment dels acords i ha anunciat que, en funció dels resultats de la reunió de la setmana vinent, estudiarà "iniciar una campanya de mobilitzacions".

"Els acords signats s'han de respectar i complir", assegura CCOO després que el Govern hagi informat de la dificultat d'aplicar la pujada salarial del 2% pactada en l'acord de millora de l'ocupació pública i condicions de treball i el decret de mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic. Segons el sindicat, aquesta pujada salarial estava prevista i, per tant, "ara no es pot al·legar manca de pressupost per poder afrontar-la".

L'organització sindical ha advertit que, com que la pujada salarial és per a tots els empleats públics a Espanya, si no s'aplica als treballadors de les Balears "crea unes desigualtats intolerables". CCOO ha defensat que els empleats "són el pilar fonamental de la societat del benestar" i, per tant, "haurien de ser una prioritat".

Recorden que els empleats públics encara no han recuperat tot el que varen perdre durant la crisi, reiteren que "no poden tornar a ser els primers a pagar les insuficiències de la gestió econòmica" i exigeixen al Govern que millori les seves condicions sociolaborals.

stats