Societat 15/10/2020

CCOO denuncia que falta personal de neteja i espais de pati a les escoles

El sindicat demana un acord amb Educació per "recuperar els drets perduts" durant la pandèmia

Ara Balears
1 min
El pati d'una escola.

PalmaEl sindicat CCOO exigeix a la Conselleria d'Educació que arribi a un acord "recuperar els drets perduts" durant la pandèmia i reprendre "totes les millores que estan compromeses i que encara no s'han aplicat", segons ha explicat en un comunicat. Segons una enquesta que han fet als centres d'educació i afiliats, un 70% dels participants diu que l'alumnat respecta la distància de seguretat i que, en general, s'estan respectant les ràtios, però que els docents "no disposen de cap mena de descans durant la jornada laboral".

Comissions Obreres també assegura que els espais de pati i les condicions higièniques són insuficients, i que el personal de neteja no ha estat prou ampliat. Quant a les mascaretes, la Conselleria n'ha enviat de quirúrgiques, però el sindicat denuncia que no n'hagi donat d'FFP2 per als treballadors vulnerables, cosa que considera "inacceptable". D'altra banda, els docents enquestats diuen que han patit disfonies a conseqüència de forçar la veu, i CCOO creu que s'hauria de pal·liar aquesta situació amb solucions com micros.

Una altra mancança que remarquen és la davallada del nombre d'auxiliars tècnics administratius, especialistes i suports que "generaran irremeiablement l'augment de desigualtats entre l'alumnat" i una "important baixada de qualitat dels aprenentatges". Per últim, asseguren que per la manca de recursos digitals, moltes vegades "és impossible aplicar un pla de digitalització". "Reclamam, per tant, més recursos tecnològics i més formació per afrontar els nous reptes de la semipresencialitat i la coeducació", conclouen.

stats