Societat 20/11/2019

El casal de barri i la biblioteca de Son Sardina no s'hauran de desallotjar aquest desembre

El portaveu de l'equip de govern de Cort, Alberto Jarabo, ha assegurat que està negociant amb un intermediari per tal que el fons voltor renovi el conveni anterior

A. T.
2 min
Entrada del casal de barri de Son Sardina

PalmaEl portaveu de l'equip de govern i regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, ha assegurat aquest dimecres que el casal de barri i la biblioteca de Son Sardina no hauran de ser desallotjats abans del 27 de desembre, tal com va sol·licitar el fons immobiliari que actualment n'és el propietari. Jarabo ha declarat que l'Ajuntament de Palma està mantenint converses amb l'actual titular, Coral Homes, a través d'un intermediari. Això, ha dit, garanteix que els dos espais del barri no hagin de ser desocupats.

L'edil ha explicat, amb motiu de la roda de premsa d'Acords de Govern, que la seva intenció és "mantenir les mateixes condicions que el conveni anterior" i que confia que sigui possible una vegada el fons voltor conegui la funció que compleixen aquestes instal·lacions. Amb el conveni anterior, l'Ajuntament estava exempt de pagar lloguer, però tenia l'obligació d'encarregar-se tant del manteniment com del pagament dels subministraments dels espais.

Després que els veïns de Son Sardina assegurassin en el seu comunicat que l'Ajuntament de Palma no havia revisat el conveni una vegada va deixar d'estar en mans de Bankia, Jarabo ha defensat el Consistori dient que van intentar prorrogar el contracte que es tenia fins al 2015, però que no van tenir resposta. Quan Sa Nostra –com a BMN– va ser absorbit per Bankia també "es va requerir continuar amb el contracte, però no va haver-hi resposta" una vegada més.

Ara, les comunicacions es duen a terme entre l'administració de finques, amb seu a València, segons Jarabo. Ha avançat que l'entitat desconeixia que el contracte era amb un ajuntament i que va enviar "cartes marc" de fi de contracte a totes les seves propietats. Una vegada Cort s'hi va posar en contacte, "es van adonar que no era el més adequat tancar aquest espai o treure-li l'ús públic". Tot i que el portaveu municipal reconeix que "negociar amb un fons voltor és més complicat", afirma que "l'Ajuntament té eines suficients" per fer-ho.

stats