Les obres de pavimentació del carrer de Velázquez podrien començar el primer trimestre de 2019

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha dit que es posarà un paviment nou, anomenat 'junta verda', que donarà a la via una sensació herbàcia

Les obres de pavimentació i de reurbanització dels carrers de Velázquez i de Tous i Ferrer podrien començar el primer trimestre de 2019. Així ho ha informat avui el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, que ha parlat també d'un pressupost final per al projecte de 353 mil euros.

Avui la junta de govern ha aprovat aquest pressupost i a partir d'aquí s'obrirà un període d'exposició pública de quinze dies per presentar al·legacions. Un cop resoltes, el projecte podrà sortir a licitació.

 

La intervenció consistirà en l'ampliació de la vorera dels números parells del carrer de Tous i Ferrer, que, a més, incorporarà una filera d'arbrat, i l'elevació del paviment central del carrer de Velázquez per uniformar-lo a les voreres i convertir-lo en una única plataforma.

Segons ha explicat Joan Ferrer, la partida més gran del pressupost és per a les obres de pavimentació, que representen el 54% del total. Ferrer també ha explicat que es posarà un paviment nou i innovador, anomenat "junta verda", que permetrà el creixement d'elements herbacis en aproximadament 350 metres quadrats. D'altra banda, en aquesta partida també s'inclouen les obres de drenatge, el canvi d'enllumenat, de mobiliari públic, de plantació d'arbres i de la taxa de residus.

El carrer Velázquez de Palma serà per a vianants

El regidor de Mobilitat també ha explicat que l'eliminació del trànsit rodat d'aquestes vies s'inclou al PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible), que obliga a l'Ajuntament a incrementar els carrers destinats exclusivament als vianants. "El nou eix dona continuïtat a l'eix de vianants existent a Sant Miquel i ens permetrà tenir uns carrers per on caminar tranquil·lament", ha declarat Joan Ferrer. 

Aparcaments 

Destinar exclusivament els carrers de Velázquez i Tous i Ferrer als vianants suposarà l'eliminació de 22 i 18 places d'aparcament, respectivament. Per donar una alternativa d'aparcament als residents de la zona Cort oferirà abonaments amb descompte a l'aparcament del Comptat de Rosselló, gestionat per l'SMAP.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF