Societat 07/07/2021

Càrregues policials al desnonament d'una família a Inca

La Guàrdia Civil ha apartat una desena de persones que eren davant la casa on havien d'entrar

1 min
Un agent de la Guàrdia Civil.

PalmaAgents de la Guàrdia Civil han carregat aquest dimecres contra una desena de persones al desnonament d'una família a Inca, segons han informat fonts del cos policial i de la plataforma Stop Desnonaments. Tot i que el llançament estava previst per a les 13 h, no ha estat fins a gairebé les 17 h que ha conclòs. Les persones afectades eren una padrina de 70 anys, una mare de 47 anys amb un 65% de discapacitat i dos menors d'edat, un d'ells amb discapacitat del 39%.

Tot i que el portaveu d'Stop Desnonaments, Joan Segura, assegura que almenys cinc persones han quedat ferides i que una ha hagut d'ingressar a l'hospital, fonts de la Guàrdia Civil neguen aquestes dades. Als agents només els consta que han hagut d'assistir algunes persones per l'estat d'ansietat i nervis en el qual es trobaven.

Segons Stop Desnonaments, el motiu del llançament és un impagament perllongat, des d'abans de la pandèmia. Però Seguí culpa la treballadora social –que fa mesos hauria d'haver fet l'informe corresponent per incloure la família en les llistes de l'Ibavi (Institut Balear de l'Habitatge)– i l'advocat de la família, que no els va avisar fins divendres del llançament, encara que estava decidit des de feia mesos.

El portaveu d'Stop Desnonaments ha destacat que malgrat que no hagin aconseguit aturar el desnonament, l'acte "ha estat preciós", atès que hi han acudit "persones locals d'Inca i de diferents nacionalitats, entre les quals han predominat les àrabs, berbers i llatines". A més, han aconseguit que la família no quedi al carrer. "S'ha trobat un magatzem molt a prop d'on vivien i una persona els acull fins que se'n puguin anar a la Península dia 19", ha apuntat Seguí en declaracions a l'ARA Balears.

stats