Societat 04/12/2020

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
Les cares de la setmana.

Ivan Sevillano

El Consell de Mallorca continua el setge contra els comportaments de risc dels motoristes a la carretera que travessa la serra de Tramuntana. La Conselleria insular de Mobilitat i Infraestructures, encapçalada per Ivan Sevillano, ha acordat amb la Direcció General de Trànsit reduir el límit de velocitat a la Ma-10 de 70 quilòmetres per hora a 60. La mesura s’ha pres arran de les queixes veïnals que han rebut pel renou i les situacions de risc que han ocasionat certs usuaris en els darrers anys.

Beatriu Defior

L’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics de les Balears està operativa des de divendres. L’organisme, engegat per la directora general de Política Lingüística del Govern, Beatriu Defior, ha vist la llum després de mesos de preparació. Amb un equip tècnic format per tres funcionaris –un director, un assessor jurídic i un auxiliar administratiu–, atendrà la ciutadania quan els seus drets lingüístics s’hagin vulnerat, davant funcionaments contraris a la normativa i per consultes sobre la matèria.

Luis Rubiales

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, no ha ordenat suspendre el partit de futbol d’aquest diumenge a sa Pobla malgrat l’increment de contagis de coronavirus que pateix el municipi. Cal recordar que actualment el poble té una incidència de més de 800 casos per 100.000 habitants i, davant aquesta situació, el Govern balear ha avançat el toc de queda a les 22 hores i ha ordenat que es tanquin l’interior dels bars i restaurants.

stats