Les cares de la setmana

Serafín Carballo

El director de l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència ha parlat sense embuts al Parlament sobre l’escàndol d’explotació sexual de menors tutelats per l’IMAS. Carballo ha remarcat la precarietat de recursos i també la manca d’especialització dels treballadors dels centres . El defensor del menor ha explicat que els darrers anys ha arribat una nova tipologia d’adolescents obsessionats pel consum i amb una sexualitat precoç que per ell són com “bombes a punt d’explotar”.

Aina Calvo

L’exbatlessa de Palma ha estat nomenada nova delegada del govern espanyol a les Illes Balears. Un càrrec que la socialista assumeix la mateixa setmana que es coneix que l’Arxipèlag continua amb l’índex de criminalitat més alt de tot l’Estat i que durant el 2019 augmentaren un 27% els delictes contra la llibertat sexual. La nova delegada del govern ha assegurat que un dels eixos de la seva gestió serà la lluita contra el tràfic de persones i la violència sexual i de gènere.

Gabriel Escarrer

La Comissió Europea ha multat el Grup Melià –del qual Escarrer és conseller delegat– amb 6.678.000 euros per haver operat amb clàusules que discriminaven entre els clients depenent del lloc de residència. Tot i que el grup ha comunicat que “assumeix la multa” i que està “plenament compromès amb les normes de la competència”, la investigació de la CE demostra que Melià va infringir la normativa europea de competència entre el 2014 i el 2015.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF