Societat 04/09/2019

Cap entitat es va presentar per donar atenció psicològica a les víctimes de violència a les comissaries de la Policia Local

Tot i que l'assistència no s'ha deixat d'oferir, l'Ajuntament de Palma vol evitar que la convocatòria torni a quedar deserta

Maria Fuster/ Efe
1 min
Seu central de la Policia de Palma, a l'avinguda de Sant Ferran.

PalmaEl portaveu de Cort, Alberto Jarabo, ha informat que l'any passat no es va presentar cap empresa o entitat per donar atenció psicològica a les víctimes de violència a les comissaries de la Policia Local. Jarabo diu que es millorarà la publicitat d'aquesta licitació "per evitar que torni a quedar deserta". També manté que se n'han revisat les bases. Fonts de la Policia Local de Palma asseguren que mai no s'ha deixat d'oferir aquest tipus d'assistència des que es va crear fa més de deu anys.

Aquest dimecres s'han aprovat els nous plecs de contractació. El procediment tindrà un pressupost màxim de 73.000 euros per als dos anys que durarà el contracte i que serà prorrogable a tres anys més.

Un dels compromisos del servei, segons ha detallat Jarabo, és oferir assistència psicològica a l'oficina de la Policia Local amb un temps d'espera que no pot superar els 30 minuts.

També s'amplia el servei d'atenció a les víctimes d'odi i delictes violents en els supòsits en els quals la Policia Local hagi instruït la denúncia. "Això denota un augment significatiu de la sensibilització social en aquests supòsits", ha destacat Jarabo, qui ha afegit que, per aquest motiu, el Consistori ha de dotar amb els recursos necessaris aquestes actuacions.

stats