Societat 16/03/2021

CAEB demana endarrerir l'horari de tancament dels bars i restaurants

Sol·licita que sigui similar al d'altres comunitats autònomes

ARA Balears
1 min
Un bar de Palma.

PalmaRestauració CAEB ha demanat aquest dimarts que s'ampliï l'horari de tancament del sector perquè considera que haver de tancar la barrera a les 17 h "ofega els establiments", exposa. Per això ha demanat que sigui similar al d'altres comunitats, on tanquen entre les 21.30 i les 23 h, segons informa l'agència Efe.

Cal recordar que, en aquests moments, a Mallorca i Eivissa l'hostaleria tanca a les 17 h, i a Formentera, a les 18 h. A Menorca, l'exterior dels establiments pot estar obert fins a les 22 h, però els divendres, festius i vigília de festius han de tancar a les 18 h.

La patronal s'ha sumat a la campanya promoguda per l'Hostaleria d'Espanya que denuncia el "mur" a què s'han enfrontat durant aquest any de pandèmia i que ha suposat el tancament de 100.000 establiments i la pèrdua de més de 70.000 milions d'euros. Reclamen més ajudes per al sector, ja que "hi ha països on el turisme té un pes menor en el Producte Interior Brut (PIB) que han destinat fins a 30 vegades més de les seves ajudes al sector turístic i hostaler".

Segons Restauració CAEB, durant aquest any de pandèmia "s'han perdut molts de negocis pel camí, i això significa deixar enrere moltes famílies", apunten. També denuncien que les ajudes "no han arribat a les butxaques dels que ho necessiten" i adverteixen que "venen moments dolents per al sector".

stats