Societat 30/07/2020

Detecten un brot de coronavirus amb nou positius en un hotel de Mallorca

Salut continua fent proves de covid-19 als companys del primer cas positiu

Ara Balears
2 min
200318 - Coronavirus, 061, Emergencia - IV09

PalmaDetecten un nou brot de coronavirus a les Illes Balears. La Conselleria de Salut ha informat d'un nou focus de contagi per covid-19 en un hotel de Mallorca en el qual ja s'han registrat un total de nou positius i una cinquantena de persones estan a l'espera dels resultats de les proves.

Segons ha explicat Salut, es tracta d'un brot "d'origen laboral", tot i que dels 5 nous contagis registrats després del primer positiu, dos són familiars del primer cas. La Conselleria ha assenyalat que aquests sis casos estan aïllats als seus allotjaments. El primer contagi amb símptomes lleus és seguit pels professionals del seu centre de salut i els altres cinc són casos asimptomàtics amb atenció per part del servei de prevenció de l'empresa. Salut ha informat que arran d'un primer cas positiu en aquest hotel, es varen fer proves de manera preventiva a 52 contactes estrets i varen sortir cinc casos positius més. Aquest dijous es continuarà amb el cribratge amb unes altres 50 persones vinculades a aquest establiment.

Brots actius

Aquest dimecres el Servei balear d'Epidemiologia va notificar que la darrera setmana s'han detectat nou brots més a les Balears (set a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa), que amb aquest ja serien deu. Salut ha fet saber, també, que des del mes de maig l'equip de rastrejadores d'Atenció Primària del Centre Coordinador de Covid ha identificat 30 brots a la Comunitat, 15 dels quals continuen actius. Dels 68 casos positius detectats arran d'aquests nous brots, 49 són asimptomàtics (24 han estat traslladats a dispositius sanitaris per garantir-ne un aïllament correcte) i 19 han manifestat símptomes (i d'aquests, cinc han requerit hospitalització).

Cal recordar que aquest dijous el Servei d'Epidemiologia ha confirmat la detecció de 39 casos positius nous, una xifra que dispara el nombre de casos actius fins als 200, els que hi havia fa devers un mes i mig. El total de casos de coronavirus detectats fins ara és de 2.570, 2.135 dels quals corresponen a Mallorca, 113 a Menorca, 201 a Eivissa i 16 a Formentera.

stats