Societat 17/05/2022

Les Balears participen en un projecte per promoure la reutilització tèxtil a l’Euroregió

El projecte cerca ser una nova via de finançament per a les entitats socials que treballen en el sector

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un contenidor de roba i calçat.

PalmaLes Balears participen en el projecte ‘Nous horitzons’, que té l’objectiu d’avaluar alternatives per a la reutilització i reciclatge de tèxtils i analitzar problemàtiques comunes a l’Euroregió, com els canvis en la qualitat del tèxtil causat pel model fast fashion.

Aquesta iniciativa també té la intenció d’elaborar un mapa de tots els actors que participen en algun punt de la cadena de producció, consum, reutilització i reciclatge a l'Euroregió Pirineus Mediterrània, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa.

Un 8% del total de residus

També ha recordat que els residus tèxtils van representar un 8% del total de residus municipals recollits durant el 2020, un 6% dels quals es van recollir de manera selectiva, i ha destacat que aquest és un dels fets pels quals volen "explorar" noves vies de reciclatge.

Per altra banda, també cerca ser una nova via de finançament per a les entitats socials que treballen en el sector tèxtil i que, per la crisi derivada de la pandèmia, s'han vist afectades per una baixada de preus de venda generalitzada.

En el cas de les Balears, el projecte està liderat per la Fundació Deixalles i disposa d'un pressupost de 87.500 euros, 70.000 dels quals són aportacions de l'Euroregió Pirinenc Mediterrània, i està previst que acabi durant la tardor d'enguany.

stats