Emaya restableix el servei d'aigua al Fortí, el Terreno i Son Armadans després d'arreglar una avaria

L'Ajuntament de Palma informa que per un problema de pressió els pisos dels edificis alts poden no tenir aigua de moment

Emaya ha tallat aquest dissabte al matí l'aigua als barris del Fortí, el Terreno i Son Armadans per una avaria que ha obligat també la Policia Local de Palma a tallar al trànsit la plaça del Fortí des de poc abans de les 8 h. L'Ajuntament de Palma havia calculat que la reparació podia durar unes 12 hores.

Això no obstant, des d'Emaya s'ha informat que la reconnexió de les canonades d’aigua ha permès des de mitjan matí restablir el servei a la majoria de zones afectades, però amb baixada de pressió, fet pel qual alguns punts i els pisos més alts dels edificis poden estar sense subministrament. Pel fet de tractar-se d’un problema de pressió i no de tall de subministrament, no és posssible saber el nombre exacte de perjudicats. 

L'entitat també ha informat que a les 15.00 hores finalitzarà la reparació de la canonada on s’ha produït el trencament i els treballs d’adequació i normalització del servei s’allargaran durant tot el capvespre. Algunes inundacions de baixos dels edificis han provocat el tall del servei elèctric, per la qual cosa s’està treballant en col·laboració amb Endesa. També es realitzen la neteja i treballs de condicionament del paviment.

Les línies del bus de l'EMT L2, L6 i L8 han estat desviades de les seves rutes, per la qual cosa l'empresa municipal ha avisat que es poden produir retards. L'avaria de la canonada d'Emaya s'ha detectat entorn de les 7.15 h i afecta un tram important, de 300 mm, de distribució d'aigua a l'altura de la plaça del Fortí, ha detallat l'Ajuntament de Palma en un comunicat.

Els serveis d'emergències d'Emaya han actuat immediatament i han tallat el subministrament a les barriades afectades. La gerent d'Emaya, Imma Mayol, ha explicat que l'avaria és en "una canonada central important" i ha demanat disculpes perquè hi ha tres barriades de Palma perjudicades. Ha afegit que, pel fet de ser una avaria significativa, la xarxa "tardarà unes 12 hores a recuperar-se i aquestes barriades estaran sense aigua durant aquest temps".

"Tenim una xarxa molt important a Palma, molt extensa, que tot i disposar de bons sistemes de detecció i d'haver-hi realitzat inversions importants, aquestes avaries poden produir-se". Mayol s'ha compromès a solucionar-ho com més aviat millor. "Estam actuant ràpidament i amb tots els mitjans que facin falta per minimitzar al màxim els problemes que es puguin generar derivats d'aquesta avaria", ha assegurat Mayol.


EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF