Societat 15/02/2018

L'APB licitarà el proper mes de juny les obres de l'estació marítima de Botafoc al port d'Eivissa

Ara Balears
2 min
L'APB licitarà el proper mes de juny les obres de l'Estació Marítima del Botafoc en el port d'Eivissa de Eivissa

EivissaEl president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, ha anunciat aquest dijous la licitació el mes de juny de les obres de construcció de la nova estació marítima de Botafoc, al port d’Eivissa. Amb un pressupost estimat de 9,6 milions d’euros, es preveu que la construcció del nou edifici podria iniciar-se a finals d’enguany, durant els mesos de temporada baixa, per interferir tan poc com sigui possible en el ritme de l’illa, els seus residents i visitants.

El nou edifici, d’uns 5.800 m2 de superfície, disposarà de tots els serveis per fer front a les necessitats dels passatgers tenint com a prioritat el compliment de les mesures de seguretat i accessibilitat. Oferirà als usuaris àmplies zones de sales d’espera, embarcament i desembarcament per separat, i totes les comoditats per oferir amb garanties el confort que se cerca per als passatgers. Serà un edifici de tres altures: una planta baixa de 4.400 m2 que constituirà la porta d’accés, sortida i taquilles dels passatgers a l’estació marítima; una primera planta de 700 m2 destinada a oficines i, finalment, una coberta de 700 m2 de superfície on es realitzaran l’embarcament i el desembarcament dels passatgers. L’edifici farà uns 8 metres d'alt i no superarà l’altura actual de les passarel·les d’embarcament i desembarcament per tal de reduir l’impacte visual.

Joan Gual s’ha mostrat satisfet per l’inici d’aquestes obres, perquè “formen part dels compromisos que l’Autoritat Portuària està complint amb l’Ajuntament d’Eivissa i, al mateix temps, és un compromís cap als passatgers”. El president de l’APB ha afirmat que el port d’Eivissa necessitava unes instal·lacions dignes, segures i confortables, a l’altura del seu creixement i a l’afluència de passatgers que hi transiten, prop d’un milió a l’any.

Aquestes declaracions les va fer Gual ahir vespre al Club Nàutico d'Eivissa, en el decurs de la conferència 'Balanç i futur del port d’Eivissa’, que va servir per repassar les actuacions més importants de l’APB a Eivissa i avançar les properes passes de l’organisme portuari en aquest port, com ara la construcció d’aquesta estació marítima. A l’acte hi va assistir també l’alcalde de la ciutat, Rafel Ruiz, i el president del Club Nàutic, Joan Marí.

L’estalvi energètic i l’ús de materials vegetals per construir-la seran inclosos també en el projecte. Aquesta iniciativa va resultar guanyadora d’un concurs d’idees que tenia com a jurat l’Ajuntament d’Eivissa, l’Associació Patronal d’Empresaris d’Activitats Marítimes de les Balears, el Col·legi d’Arquitectes, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de les Balears i l’APB. Finalment, el projecte que es licitarà ha rebut el vistiplau de la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Eivissa.

stats