Societat 03/07/2020

Augmenten un 40% les consultes d'Atenció Primària a les Illes Balears

La desescalada i el descens de casos de coronavirus han permès reprendre de manera progressiva l'activitat assistencial habitual

Ara Balears
1 min
El pla pretén oferir més cobertura als centres de salut i a les unitats bàsiques de salut que reben més pressió assistencial durant l’estiu

PalmaLes consultes als professionals d’atenció primària de les Illes Balears han augmentat un 40% d’abril a juny d’enguany. Concretament, s’ha passat de 483.066 consultes al mes d’abril a les 678.114 registrades al juny. Aquest augment coincideix amb la desescalada i el descens de casos de coronavirus, fet que ha permès reprendre de manera progressiva l’activitat assistencial habitual.

Per tipus de consulta, els centres de salut i les UBS han atès durant el mes de juny 362.243 consultes mèdiques (71.069 més de les que es registraren durant el mes d’abril), 262.476 consultes d’infermeria (amb un increment de 104.408) i 53.395 de pediatria (amb un augment de 19.571).

Durant la crisi sanitària provocada pel covid-19 hi ha hagut un important descens de l’activitat assistencial com a conseqüència de diferents factors, com ara la priorització de l’atenció urgent o el descens de la demanda per part de la població, que ha preferit no acudir als centres de salut si no era per casos urgents.

Els centres de salut i les UBS continuen aplicant el nou model organitzatiu que es va implementar arran de la crisi sanitària. Es tracta d’un nou model que potencia l'atenció telefònica i millora l'accessibilitat. Té com a principal objectiu dirigir el pacient cap al professional que millor pugui resoldre la seva necessitat. D’aquesta manera es millora l’eficiència i l’agilitat en l’assistència sanitària.

stats