Societat 05/09/2019

Familiars i docents, en contra que educació elimini l'ATE al centre públic de Sineu Rodamilans

Des de la Conselleria s'assegura que la decisió es basa en criteris tècnics de l'equip de diversitat i que, en cas de necessitat, es cobrirà

Maria Fuster
1 min
Centre públic de Sineu Rodamilans

PalmaLa cap d'estudis del CP Rodamilans, ubicat a Sineu, Miriam Montes, ha expressat el malestar dels docents i de les famílies amb nins amb necessitats especials davant la negativa de la Conselleria a mantenir la figura de l'ATE (Auxiliar Tècnic Educatiu) per a aquest curs escolar. Per part seva, des de la Conselleria s'assegura que la decisió es basa sempre en criteris tècnics de l'equip de diversitat i que, com que el centre ha reclamat i el procés encara no està tancat, si finalment es veu que és necessari, la plaça es cobrirà.

"Al centre hi ha nins amb dificultats d'autonomia, que necessiten un acompanyament diari, assegura Montes. L'any passat el centre disposava d'aquesta figura a jornada completa per atendre cinc nins. Enguany n'hi ha quatre –dos a Infantil i dos a Primària– i, sense entendre el motiu, comenta la cap d'estudis, han vist que la Conselleria no ha accedit a la seva petició d'ATE.

"Una de les mares d'aquests alumnes ens va demanar si podia tirar endavant la recollida de firmes per reclamar poder tenir un ATE", afirma la cap d'estudis de Rodamilans.

Des de la Conselleria d'Educació s'apunta que s'atendran les reclamacions i es recorda que no tot l'alumnat amb necessitats especials necessita ATE, una figura que no és docent i que sobretot es dedica a facilitar la mobilitat o a tasques com ajudar a menjar o a anar al bany. També es destaca que és més important a Infantil que a Primària, on es promou més l'autonomia de l'infant.

stats