Societat 28/09/2021

Arriben 13 pasteres més a les Balears, amb 177 persones a bord

Les embarcacions s'han localitzat a Mallorca, Eivissa i Formentera

2 min
Transport Marítim duu les pasteres que queden abandonades als ports a la nau Son Tous, on les emmagatzema.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que durant aquest dimarts s'ha interceptat a les Illes un total d'13 pasteres amb 177 persones a bord. En concret, se n'ha localitzat una a Formentera, dues a Eivissa i la resta a Mallorca.

La primera de les embarcacions l'ha trobada un particular a la 1 h al Copinar, una illa de Formentera, amb 17 persones, 15 homes i 2 dones que, en principi, es troben en bon estat de salut. En aquest cas han intervingut patrulles de seguretat ciutadana de l'illa.

Un poc més tard, a les 2.35 h, han rescatat 27 persones, 23 homes i 4 dones, que han arribat amb dues pasteres diferents a Mallorca. En aquest cas, el SIVE les ha localitzat i hi han intervingut Salvament Marítim i el Servei Marítim Provincial.

Tres embarcacions més, que tranportaven 33 persones, 32 homes i 2 dones, s'han interceptat en aigües de Cabrera a les 3.50 h. La setena pastera l'han interceptada a les 7.05 h també a Cabrera amb un total de 12 persones, tots homes i a la mateixa zona se n'ha trobat una altre que duia a bord 19 persones. Hores més tard, a les 11.50 h, han rescatat un total de 45 persones en tres embarcacions diferents que també navegaven en aigües de Cabrera.

Durant les darreres hores del dia han arribat les dues darreres pasteres a les Illes Balears, les dues a les aigües d'Eivissa. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, les dues embarcacions s'han localitzat passades les 19:30 on hi viatjaven un total de 24 migrants.

Aquestes 13 pasteres se sumen a les dues que es varen localitzar a Formentera i Mallorca aquest dilluns vespre i que duien a bord un total de 23 persones, 2 de les quals són dones. Així, en menys de 24 hores han arribat 14 embarcacions amb 201 migrants a bord.

stats