Arriben 600.000 mascaretes a les Balears

El carregament es correspon a una de les compres del Govern balear

Un nou carregament de material sanitari ha arribat a les Illes anit passada. Entre altres productes, s'han rebut 100.000 mascaretes FFP2 i 500.000 de quirúrgiques, totes comprades pel Govern balear.

Així n'ha informat l'Executiu autonòmic a través del seu compte de Twitter, en el qual també ha aprofitat per donar les gràcies als "equips sanitaris i sociosanitaris per la feina que fan a cada centre de les Illes dia rere dia per aturar aquest virus i per cuidar sempre de la nostra gent".

Tal com en va informar l'ARA Balears, el Govern anuncià aquest divendres l'arribada "imminent" de material sanitari. En aquest sentit, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, va negar que suposi cap inconvenient centralitzar-ne el repartiment a Madrid: "Totes les administracions fan el que poden per donar resposta a la crisi".

Molt diferent va ser la resposta del portaveu del Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, qui va reconèixer que fer la distribució d'aquesta manera "pot donar problemes". Així mateix, Arranz considerà que també "té avantatges", sobretot pel que fa al material que no es compra habitualment, com ara els kits diagnòstics. "El Ministeri va rectificar bé permetent a les comunitats autònomes mantenir els seus contactes", va afegir.

Clam de 7 sindicats contra la manca de material per protegir els professionals

Cal recordar que immediatament després de declarar l'estat d'alarma, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar la centralització de totes les compres de material sanitari i la requisa immediata de mascaretes i equips de protecció. La decisió va estendre l'alarma per les comunitats i va complicar encara més la ja difícil gestió dels centres sanitaris.

El Ministeri de Sanitat ha distribuït, des del 10 de març, un total de 7.473.708 mascaretes entres les comunitats autònomes per protegir-se contra la pandèmia del coronavirus. D'aquestes, 113.496 han arribat a Balears, segons ha informat Efe. La presidència del govern ha informat en un comunicat que aquest divendres es va adquirir nou material de la Xina.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF