Societat 15/08/2021

Arriben 196 migrants en 12 pasteres a les Balears durant el cap de setmana

És l'arribada més gran d'embarcacions des de principi d'any

ARA Balears
2 min
Una de les pasteres interceptades aquest dissabte per la Guàrdia Civil i Protecció Civil.

PalmaFins a 196 persones en 12 pasteres han arribat a les Illes Balears durant aquest cap de setmana: 48 a Formentera i 148 a Mallorca. Es tracta de l'arribada més nombrosa de migrants a la comunitat des de principi d'any, segons ha informat la Delegació del govern espanyol. El darrer albirament ha estat passades les 21 h de diumenge, a prop del far de n'Ensiola, a Cabrera, on Salvament Marítim ha enviat un vaixell per rescatar 18 persones, segons les mateixes fonts consultades.

Entre la nit de dissabte i la matinada de diumenge també s'han rescatar més migrants. A les 23.20 h, la Guàrdia Civil ha detingut nou persones que ja havien arribat a terra, a la platja del Dolç, a prop de la Colònia de Sant Jordi. Un veí havia vist arribar l'embarcació i va avisar les autoritats.

Cap a les 2.40 h els agents del mateix cos policial han detingut 12 homes més al Cupinar de Formentera. També ha estat un particular qui ha donat l'avís. Per acabar, dues hores més tard, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han rescatat 12 homes i una dona en aigües de Cabrera. Totes les persones estaven en aparent bon estat de salut i han estat traslladades al port de Palma, on han arribat al voltant de les 7.30 h.

Vuit embarcacions més

Entre divendres a la nit i dissabte a la matinada varen arribar a l'Arxipèlag vuit barques amb 141 persones a bord. Els primers 16 varen arribar a darrera hora de divendres amb una barcassa interceptada a la Colònia de Sant Jordi. Durant la matinada, al voltant de la 01.40 h, Salvament Marítim i la Guàrdia Civil rescataren 13 homes en aigües de Cabrera. 

Més tard, al voltant de les 02.20 h, 14 homes i una dona varen ser rescatats a la costa de Formentera per efectius de Salvament Marítim i la Guàrdia Civil d'Eivissa, en una embarcació que va ser localitzada i remolcada fins al port de Vila.

A migdia, cap a les 15.40 h, es varen interceptar dues barques amb 34 persones, tots homes menys una dona, a Cabrera. Cap a les 18.05 es va localitzar una altra embarcació al Parc Natural amb 25 persones, que varen ser traslladades a la Colònia de Sant Jordi. Deu minuts més tard, a les 18.15 h, la Guàrdia Civil va detenir 21 persones més a la zona de l'Estufador, a Formentera.

stats