Societat 01/06/2020

Arranz, sobre el contagi a Son Gotleu: "Tenim controlades aquestes 11 persones, no és un rebrot"

El portaveu ha assenyalat que la infecció pot estar en qualsevol lloc perquè "el virus no ha desaparegut"

Ara Balears
2 min
Arranz, sobre el contagi a Son Gotleu: "Tenim controlades aquestes 11 persones, no és un rebrot"

PalmaEl portaveu de la Conselleria de Salut en la gestió de la crisi del covid-19, Javier Arranz, ha assegurat aquest dilluns al programa Al Dia d'IB3 que "el virus no ha desaparegut, el tenim entre nosaltres, i, per tant, la infecció pot estar a qualsevol lloc. En el cas dels positius de la família de Son Gotleu, estan centrats en aquest nucli. La majoria són asimptomàtics. Tenim controlades aquestes 11 persones, no és un rebrot".

Cal recordar que aquest dissabte la Conselleria va detectar una família amb 11 membres positius en coronavirus a Son Gotleu, Palma, arran que un membre amb simptomatologia respiratòria donà positiu en al servei d'urgències de l'hospital de Son Llàtzer. Aquestes 11 persones no tenen símptomes de la malaltia.

Per criteri sanitari, es va decidir fer-los una prova PCR a tots i deu membres varen donar positiu, dos menors d'edat i vuit adults. Ara tots els membres de la família, inclosos els que han donat negatiu en la prova, han estat hospitalitzats per garantir-ne un aïllament correcte i fer el seguiment de la malaltia.

Per altra banda, el portaveu també ha fet referència a la situació de saturació a les platges de les Illes. Sobre aquesta qüestió, Arranz ha destacat que "aquest cap de setmana hem hagut de tancar tres platges per saturació. Quan veim que hi ha massa gent tancam la platja i a mesura que es va buidant hi poden entrar més persones". En aquest sentit, el portaveu ha afegit que "hi ha hagut persones que s'hi han intentat colar", però "han estat poques", ha matisat.

Quant a la reobertura dels aeroports, Arranz ha apuntat que "si som capaços de mantenir la detecció, no hi haurà cap problema amb l'obertura. Pareix que el clima i les altes temperatures hi poden ajudar, però no sabem res cert. Per tant, hem d'aprendre a conviure amb el risc".

L'expert també ha parlat de l'estat dels contagis a Menorca. "Si Menorca arriba als 28 dies sense infeccions podrem considerar que el virus s'hi haurà deixat de transmetre de manera fàcil", ha dit Arranz.

stats