Societat 30/05/2020

Un brot de covid-19 afecta 11 persones de la mateixa família a Palma

Cap dels infectats en té símptomes, però estan hospitalitzats "per garantir-ne un aïllament correcte", segons ha explicat Salut

Ara Balears
1 min
Hospital de Son Llàtzer

PalmaL'equip del Centre Coordinador del covid-19 ha localitzat una família amb 10 membres positius en coronavirus a Palma, després que un altre membre amb simptomatologia respiratòria donàs positiu en el servei d'urgències de l'hospital de Son Llàtzer. Segons han explicat en un comunicat, aquestes 11 persones que han donat positiu no tenen símptomes de la malaltia i estan hospitalitzades "per garantir-ne un aïllament correcte".

El primer cas que es va confirmar d'aquest brot va ser el d'un membre de la família que tenia patologies respiratòries i quan va anar a Son Llàtzer va donar positiu en la prova. En tenir coneixement d'aquest cas, un equip de cinc professionals varen elaborar el pertinent estudi de contactes i varen localitzar-ne 14 convivents, tots de la mateixa família.

Per criteri sanitari, es va decidir practicar prova PCR a tots ells i, d’aquests, 10 membres varen donar positiu, dos menors d'edat i vuit adults. Ara tots els membres de la família, inclosos els que han donat negatiu en la prova, han estat hospitalitzats per garantir-ne un aïllament correcte i fer el seguiment de la malaltia.

A més, un establiment d'alimentació on anava el primer afectat ha estat clausurat de manera preventiva. En el comunicat, s'ha assegurat que el Servei d’Atenció Primària del centre de salut de l’Escola Graduada estarà vigilant per si alguna persona de la zona manifesta símptomes compatibles amb el covid-19.

stats