Societat 03/09/2018

Arran demana explicacions a l'Ajuntament de Palma per la intervenció policial de dijous

Exigeixen explicacions sobre per què la Policia Local va rebre ordres de retirar unes pancartes durant l'aniversari del seu casal tot i que "en teníem els permisos"

Kike Oñate
2 min
Arran i Alerta Solidària durant la roda de premsa.

PalmaEls col·lectius de l'esquerra independentista Arran i Alerta Solidària han oferit una roda de premsa a la plaça dels Patins de Palma per demanar explicacions a Cort i saber quin paper ha tingut el batle, Antoni Noguera, amb relació al dispositiu policial que retirà dues pancartes contra la massificació turística i a favor del feminisme i amb l'objectiu de llevar-ne una altra a favor del "presos polítics", que finalment no van poder sostreure. A més, l'acte d'Arran Palma disposava de tots els permisos pertinents per dur-se a terme.

Lluc Gayà, portaveu d'Alerta Solidària, ha expressat el desig de saber "per què agents de la Guàrdia Civil fora de servei van presentar-se al sopar i poc després hi arribà un dispositiu de la Policia Local". També es demanen quina relació té "l'extrema dreta d'Actúa Baleares amb tot això, ja que van atribuir-se la denúncia".

Els fets

Tot i que l'inici de la festa es produí sense cap tipus d'incident, poc després del començament de la taula rodona tres guàrdies civils fora de servei interromperen l'acte amb banderes d'Espanya i telefonaren a la Policia perquè clausuràs l'acte.

Un cop hi arribà el dispositiu de la Policia Local i, tot i que Arran Palma disposava de tots els permisos pertinents per dur a terme l'acte, els agents exigiren als organitzadors que retirassin les pancartes amb l'amenaça que, si no ho feien els organitzadors, ho farien ells a la força. Davant la negativa d'Arran, els policies, amb l'ajuda dels guàrdies civils fora de servei, arrancaren dues de les tres pancartes i convidaren l'organització a donar per finalitzat l'acte, tot i tenir tots els permisos requerits.

La portaveu d'Arran Palma ha volgut expressar la "impunitat" d'aquest succés, a més de recordar que fa unes setmanes una dona que viu al mateix carrer on està situat el Casal Voltor Negre va increpar els joves i després els llançà un cossiol, "fet que celebrà a la balconada i per això sabem que va ser ella".

stats