Societat 19/03/2021

Armengol demana que els 1.000 milions d'euros serveixin per "aguantar les plantilles"

La presidenta ha participat en el XV congrés ordinari d'UGT

2 min
Francina Armengol amb el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat aquest divendres als empresaris de les Balears que les ajudes directes de 1.000 milions d'euros que destinarà el govern espanyol a la comunitat autònoma serveixin per mantenir el teixit empresarial i aguantar les plantilles. "És fonamental que les empreses facin un esforç per mantenir els llocs de feina", ja que en aquest moment "hi ha doblers per mantenir el teixit productiu", ha dit Armengol durant la seva intervenció en el XV congrés ordinari d'UGT, en el qual el secretari general, Alejandro Texías, ha cedit el càrrec a Lorenzo Navarro.

Armengol ha valorat l'esforç de les administracions per protegir "la feina de qualitat, destinant recursos públics a l'ocupació, a través dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), les prestacions pels fixos discontinus o els crèdits Isba i ICO", ha apuntat. Durant la seva intervenció, també ha destacat que la crisi sanitària ha de ser una "oportunitat per repensar" cap on es dirigeixen les Balears, i "accelerar" els processos com la digitalització, impulsar els drets dels treballadors i consolidar els serveis públics, que s'ha comprovat que són tan necessaris", ha dit.

"El coronavirus ha demostrat que és fonamental avançar en la digitalització de petites i mitjanes empreses i consolidar els drets dels treballadors", ha apuntat. Així mateix, ha recalcat que la pandèmia no "ens farà renunciar a les Illes que volem pel futur".

UGT anuncia mobilitzacions si no hi ha reformes

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha advertit que hi haurà protestes sindicals si el govern espanyol no introdueix canvis. "Si no hi ha derogació de reformes laborals, hi haurà mobilitzacions com fa molts anys que no n'hi ha hagut en aquest país", ha apuntat. "En cap cas es pot allargar la situació de precarietat laboral i la falta de drets, que amb la sortida de la crisi sanitària de la pandèmia augmentaran", ha lamentat.

Per altra banda, ha recordat que "tot Europa" apujarà el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i que Espanya ha de fer el mateix. "Si no és així, les mobilitzacions creixeran tant com ens permeti la pandèmia", ha assegurat.

stats