Societat 03/05/2022

Armengol assegura que l'auditoria per la vacunació dels alts càrrecs estarà llesta abans de juliol

La presidenta del Govern afirma que l'Oficina Anticorrupció va arxivar ahir les darreres causes contra el Govern

2 min
Una infermera preparant una dosi de la vacuna Moderna.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts al Parlament que l'auditoria sobre la vacunació contra el covid-19 dels alts càrrecs serà presentada abans de l'1 de juliol. A més, ha explicat que l'Oficina Anticorrupció va arxivar dilluns les darreres causes contra els responsables de l'Executiu per les suposades irregularitats en la campanya d'immunització.

"Les coses es varen fer bé i és un èxit d'aquesta societat el procés de vacunació", ha respost Armengol a la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, qui ha acusat el Govern de "manca d'ètica" i de "continuar donant l'esquena a la realitat". La diputada ha recordat que l'executiu illenc va refusar la comissió d'investigació plantejada per la formació taronja i es va comprometre a fer l'auditoria quan s'arribàs al 70%.

"El que volem saber és el que va dir la comissió ètica, que va afirmar que les persones no havien actuat amb integritat", ha assenyalat Guasp. Així mateix, ha recriminat a Armengol que la petició del seu grup parlamentari per dur la qüestió a debat en un ple "està dins un calaix des del setembre". En aquesta línia, ha qualificat els fets "d'escàndol majúscul" perquè "hi havia persones 'VIP' que sense pertànyer a grups prioritaris varen ser immunitzades per davant de tothom quan no hi havia prou vacunes".

Per la seva banda, Armengol ha defensat que "s'han donat totes les explicacions i més" i ha afegit que "som l'únic Govern que té penjades a la pàgina web les vacunacions dels alts càrrecs". "S'ha fet una feina immensa en una campanya insòlita. Ens hem d'alegrar de l'excel·lència del nostre personal sanitari i de la ciutadania de les Illes", ha insistit la cap de l'Executiu.

Crida a la tercera dosi

La cap de l'Executiu ha aprofitat la intervenció per demanar a la població que encara no s'ha posat el vaccí de reforç que ho faci. Segons ha explicat, aquests mesos de maig i juny hi ha devers 150.000 persones cridades a posar-se la tercera dosi. D'altra banda, ha detallat que el Servei de Salut ja està administrant la quarta dosi a la població més vulnerable a l'espera que "es pugui plantejar una altra dosi per a altres col·lectius" en el marc del Consell Interterritorial de Salut.

stats